Annonce
Livsstil

Boliglån: Fynske kvinder er gladere for afdragsfrihed

Foto: Colourbox

Kvinder og mænd er ganske ens på mange punkter, men ret forskellige på andre. Sådan er billedet også, når man ser på, hvilken type boliglån kvinderne og mændene på Fyn vælger.

De fynske kvinder er væsentligt gladere for boliglån med afdragsfrihed, end de fynske mænd er. Til gengæld er kønnene iøjnefaldende ens, når de skal beslutte, om de vil have fast rente eller variabel rente. Det viser en ny analyse fra Realkredit Danmark, der har set nærmere på de lån, hvor der udelukkende er én låntager - altså enten kvinde eller mand.

For både de fynske kvinder og mænd gælder det, at knap halvdelen har valgt et fastforrentet lån. For begge køn gælder også, at cirka hver tredje har valgt et rentetilpasningslån med rentetilpasning hvert tredje eller femte år, de såkaldte F3- og F5-lån.

En lille forskel ser man i valget af det forholdsvis nye FlexLife-lån, hvor der er mulighed for afdragsfrihed i op til 30 år. Omkring 7 procent af kvinderne på Fyn har valgt FlexLife, mens det gælder for omkring 4 procent af de fynske mænd. En del af forklaringen er formentlig, at kvinder i gennemsnit lever længere, og FlexLife-lånet er blandt andet meget velegnet til ældre personer, der ønsker at have lidt flere penge i dagligdagen og derfor nedsparer.

De fynske kvinder er væsentligt gladere for boliglån med afdragsfrihed, end de fynske mænd er. Til gengæld er kønnene iøjnefaldende ens, når de skal beslutte, om de vil have fast rente eller variabel rente.


De fynske kvinder er væsentligt gladere for boliglån med afdragsfrihed, end de fynske mænd er. Til gengæld er kønnene iøjnefaldende ens, når de skal beslutte, om de vil have fast rente eller variabel rente.


Forskellen i antal kvinder kontra mænd, der har valgt FlexLife, er også en del af forklaringen på den største forskel på de fynske kvinder og mænds boliglånspræferencer: brugen af afdragsfrihed. Hvor 40 procent af kvinderne på Fyn har afdragsfrihed på deres boliglån, gælder det blot for 28 procent af de fynske mænd.

Når nu mænd og kvinder er forholdsvis enige i valg af lån - er der så forskel på, hvad hvert køn vælger på tværs af landsdelene? Svaret er ja.

Ser vi nærmere på kvindernes valg af låntyper i de forskellige landsdele, er det tydeligt at se, at det fastforrentede lån er mere populært i nogle landsdele end i andre. For eksempel udgør det fastforrentede lån omkring 50 procent på Bornholm og i Vest-og Sydsjælland, mens det i Nordsjælland udgør knap 33 procent af antallet af lån. Til gengæld hitter F3- og F5-lånene mere i og omkring hovedstadsregionen.

Laver vi samme øvelse for mændene, er den overordnede konklusion nogenlunde den samme som for kvinderne - dog med nogle få ændringer i niveauerne for landsdelene. Der er således en forskel på, hvilket lån der vælges, afhængig af hvor i landet man er bosat, og den geografiske placering siger således mere om vores valg af lån, end vores køn gør.

Fem gode råd:

1. Undersøg, hvilken rente dit realkreditlån har.

2. Er du til fast rente eller variabel rente?

3. Hvor meget ønsker du at afdrage på dit lån?

4. Undersøg, om løbetiden på dit lån passer til der, hvor du er i dit liv.

5. Hvis du ønsker at låne noget ekstra, er det måske nu, du skal ændre på dit lån.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Superman, Døgnbrænderen og andre lokale kendisser vil ind i politik - kan de holde gejsten?

Annonce