Annonce
Trekantområdet

Eksperter afliver årets Jelling Musikfestival: Men 'Charlie' venter stadig på klar besked fra Christiansborg

Mange, mange tusinde fra nær og fjern plejer at skyde sommeren i gang på Jelling Musikfestival. Arkivfoto: Mette Mørk
En ekspertgruppe forventes at anbefale en række publikumsrestriktioner, der gør det så godt som umuligt at gennemføre blandt andet Jelling Musikfestival.

Jelling: Eksperter trækker tæppet væk under sommerens store festivaler. Det skriver Politiken fredag eftermiddag. Dermed ser det sort ud for blandt andet Jelling Musikfestival, der er kalendersat til sidst i maj og i 2020 blev aflyst på grund af coronavirus.

Lidt udenfor Vejle savner festivalleder Lars Mortensen, der mest går under kaldenavnet "Charlie", imidlertid en mere officiel udmelding fra politikerne.

Han trækker ikke stikket på festivallen, inden en sådan kommer. Det sker ifølge forlydender måske senere på dagen fredag.

Annonce

- Det irriterer mig lidt, at der ikke snart kommer en klar udmelding fra øverste sted. Det er et frygteligt limbo at stå i for mig, indrømmer han.

- Andre kan godt stå og kigge ind og tænke: Hvorfor aflyser han dog ikke bare? Men det er altså ikke vores lod, tilføjer Lars "Charlie" Mortensen.

NorthSide og Roskilde

Politiken har ifølge avisen selv talt med kilder tæt på den ekspertgruppe, som de seneste uger har forhandlet om anbefalinger til, hvordan festivaler og sommerens andre store kulturbegivenheder kan gennemføres.

Ifølge oplysninger derfra vil den anbefale en række restriktioner, indtil vaccineplanen i Danmark er gennemført - og hvis politikerne beslutter at følge ekspertgruppens anbefalinger, vil det med al sandsynlighed betyde, at store festivaler som også NorthSide, Tinderbox og Roskilde bliver aflyst.


Andre kan godt stå og kigge ind og tænke: Hvorfor aflyser han dog ikke bare? Men det er altså ikke vores lod.

Lars "Charlie" Mortensen, festivalleder


Ekspertgruppen skulle eftersigende arbejde med, at publikum inddeles i sektioner af op til 1000 mennesker, og at der maksimalt må være mellem 10-15.000 mennesker samlet på en festival. Derudover er eksperterne ifølge Politikens oplysninger også meget skeptiske overfor camping i forbindelse med festivaler.

Annonce

Plejer er død i 2021

Hvis det alligevel viser sig, at Jelling Musikfestival kan gennemføres, så ved festivallederen også godt, at den ikke kommer til at ligne alle de foregående.

- Jeg tror ikke, at vi kan lave en festival med 35.000 mennesker og gøre alt det, vi plejer at gøre, siger Lars "Charlie" Mortensen.

Men du tror fortsat på festivallen i en eller anden facon?

- Indtil vi får en klar udmelding, vil jeg tro på, at vi kan gennemføre festival på en eller anden måde. Men vi har brug for en hurtig afklaring, så vi kan give besked til alle vores gæster, frivillige og leverandører. Det fortjener de.

- Skulle det værste ske, trods vi er godt på vej med vaccinerne og så videre, så opfordrer jeg til, at man gemmer sit armbånd til 2022, så vi kan få en fed festival til næste år, lyder opfordringen fra festivallederen.

Ekspertgruppen består af folk fra kulturlivet og sundhedsfaglige eksperter som Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen, og Henrik Ullum, Statens Seruminstitut.

Lars "Charlie" Mortensen har i mange år stået i spidsen for Jelling Musikfestival. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce