Annonce
Podcast

Ekspert: Stenkasteren gør det igen

Psykologi-professor tegner uhyggelig profil af stenkasteren i nyt afsnit af podcast-serien.

Hvem er det, der spreder frygt ved at kaste sten ned på motorvejen? Det forsøger podcasten "Stop stenkasteren" at svare på. I det nyeste afsnit peger psykologiprofesser Henrik Høgh-Olesen på, at stenkasteren formentlig er drevet af en form for lyst til at skabe frygt og opmærksomhed. Og at han vil gøre det igen.

- De her mennesker føler sig forløst, bliver tilfredsstillet, føler en lettelse ved at gøre det, de gør. Så får de lyst til at gentage det, fordi det giver dem en rar fornemmelse og den rare fornemmelse klinger af efter et stykke tid.

I podcastens sjette afsnit forklarer Henrik Høgh-Olesen, hvorfor stenkasteren har udviklet sig til at være en, alle frygter.

Annonce

Hør afsnittet her

Annonce

Mest læste

Seneste nyt

Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'