Annonce
Indland

Ekspert om thaimassage: - Et handjob og en happy ending bliver ikke nødvendigvis set som en seksuel ydelse

Foto: Colourbox

Det er forskelligt, hvor grænserne for kropslig kontakt går. Ikke alle thaimassører ser handjobs og happy endings som deciderede seksuelle ydelser. Det fortæller Marlene Spanger, der har skrevet en ph.d. afhandling om emnet og er lektor fra institut for kultur og globale studier på Aalborg Universitet.

Hvorfor kommer de kvinder, der arbejder på thaimassage-klinikker, til Danmark?

- Ud fra min forskning og de studier, jeg kender til, søger kvinderne efter bedre livsvilkår. Men for nogle er det også, fordi de har mødt en dansk mand, som de er blevet forelsket i. Det kan også være en kombination, så det er ikke nødvendigvis kun på grund af fattigdom. For nogle er det også, fordi de gerne vil udleve drømmen om at leve i Vesten.

Hvilken uddannelsesbaggrund kommer de med?

- De kvinder, der indgik i mit studium for nogle år siden, havde ikke uddannelse med sig i rygsækken. Men det er der selvfølgelig nogle, der har.

Hvorfor vælger nogle af dem også at yde seksuelle ydelser i forbindelse med thaimassage?

- Grænserne for, hvad der er seksuelle ydelser, kan være flydende blandt kvinderne. Nogle af kvinderne tager meget afstand fra salg af sex. Men for andre er grænserne for salg af seksuelle ydelser og massage ydelser mere flydende. For nogle bliver det ikke nødvendigvis set som en seksuel ydelse at give et "handjob" eller "en happy ending". Der er en flydende opfattelse af, hvor grænsen for kropslig kontakt går.

Nogle af de thaimassører, vi har snakket med, har fortalt, at de kvinder, der tilbyder seksuelle ydelser, gør det, fordi de er grådige og vil have penge til et liv i luksus. Hvordan oplever du det?

- De tilbyder forskellige seksuelle ting for at tjene ekstra penge. Nogle vælger at gøre det, ligesom nogle vælger at tage overarbejde i andre brancher, for at tjene ekstra. Dem, der sælger seksuelle ydelser, har behov for de ekstra penge af forskellige grunde. Min og andre undersøgelser viser, at mange af dem har børn eller andre familiemedlemmer i Thailand, de har forsøgelsesforpligtelse overfor og sender penge hjem til.

Hvordan er de thaimassage-klinikker, der tilbyder mere end massage, organiseret - af enkeltpersoner, større netværk?

- Massagestederne er styret primært af enkeltpersoner. Da jeg lavede min undersøgelse, var mit indtryk, at stederne ikke blev drevet under alfonslignende forhold. De kvinder, jeg talte med, følte sig ikke tvunget til det. Men der var nogle af kvinderne, der havde sociale og økonomiske udfordringer, der ikke var direkte forbundet til deres salg af seksuelle ydelser.

Hvad tænker du om, at flere af stederne, der kun tilbyder thaimassage, føler, at de står i skyggen af de andre steder, der tilbyder seksuelle ydelser?

- Seksuelle ydelser er omgærdet af et stigma. Og det er vigtigt at gøre op med den stereotype opfattelse, der knytter sig til 'den kvindelige thailandske migrant' som prostitueret, der også berører de thailandske massagesteder, der ikke sælger seksuelle ydelser, idet de føler, at de lever i skyggen af de steder, hvor man kan få mere end massage.

Annonce
OB For abonnenter

Den største af dem alle er gået bort: Tak for alt, Lars Høgh

Annonce
Annonce
Annonce
OB

Mindet ved torsdagens træning i OB og på de sociale medier: Alle er dybt berørt af Lars Høghs død

Assens For abonnenter

Tilhørere fulgte spændt med: Løsgænger har været centrum i flere stridigheder - onsdag gav han borgmesteren kæden på

Kerteminde

Bolchepigen flytter ud - restauratør overtager lokalerne: 'Jeg kan skabe noget mere liv - også til byen'

Assens For abonnenter

Christian og Marie vil udstykke alternative byggegrunde på marken - et af kravene er græs på taget: 'Det kan godt være, det er modigt'

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

Nyborg For abonnenter

Hemmelige planer: Penge fra sundhedshus går til Tour de France

Faaborg-Midtfyn

Hos Anne Høyby vinder den rå over den kogte rødkål juleaften

Odense

Farvel og tak: Letbanens problemer var parkeret en stund, da Mogens Hagelskær blev sendt videre med flotte ord

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Middelfart For abonnenter

Modstand mod foreslået fjernelse af skorsten: Kan en helt tredje løsning komme i spil?

Odense For abonnenter

185.000 solceller på vej ved landsbyer: - Det er jo et gammelt herregårdslandskab

Fyn

20 kilometer rør sat i system på Nyt OUH: Det er hjertet i Danmarks største nybyggede sygehus

Annonce