Annonce
Fødselsdag

Ekspert i det svært forståelige fylder 75

Steen Rønsholdt fylder 75 år 11. september. Handout/Free

Da den store svindelsag i Socialstyrelsen blev afsløret sidste år, havde Steen Rønsholdt sin egen pointe.

Mens andre beklagede, at udsatte og sårbare angiveligt er blevet franarret 117 millioner kroner, så mindede professoren om andre og mere vidtrækkende konsekvenser af sagen.

For selvfølgelig er det synd for de hjemløse, misbrugerne og de voldsramte. Men det største problem er, at befolkningens tillid til det system, der forvalter skatteindbetalingerne, led endnu et nederlag.

Han efterlyste ved samme lejlighed politiske initiativer, der giver offentligheden indtryk af, at systemfejl af den type tages meget alvorligt.

Steen Rønsholdt, som fylder 75 år onsdag den 11. september, er en ofte brugt ekspertkilde. Han er er professor emeritus i forvaltningsret ved Københavns Universitet.

Han er selv kandidat fra universitetet, og det er også her, han, bortset fra en kort ansættelse i Miljøministeriet, har gjort karriere. Først som adjunkt, siden som lektor og fra 1991 som professor.

Foruden at dele sin store viden med kommende jurister har Steen Rønsholdt siddet i diverse kommissioner og udvalg. Særlig meget tid brugte han i Offentlighedskommissionen, der i 2009 præsenterede en ny offentlighedslov.

Hans ekspertise er også for nylig blevet efterspurgt af medier i sagen om tidligere integrationsminister Inger Støjbergs (V) barnebrude og tidligere borgmester i København Pia Allerslevs (V) habilitetssag.

I den sidste har Steen Rønsholdt kunnet trække på sin disputats om kommunal forvaltning og kommunalbestyrelsesmedlemmers habilitet. Han er desuden forfatter til flere lærebøger om det retssikkerhedsmæssige aspekt af den offentlige regulering. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce