Annonce
Underholdning

Ekspert: - Det går stadig godt for foredragsgenren

Anne B. Rasmussen har arbejdet fem år med rekruttering, udvikling og management af foredragsholdere i virksomheden Athenas. Privatfoto

Den odenseanske virksomhed Athenas kalder sig for Danmarks største formidler af foredrag, og virksomheden fungerer som bindeled mellem foredragsholdere og alt fra lokale foreninger, kommuner til små og større virksomheder. Anne B. Rasmussen er på femte år ansvarlig for rekruttering, udvikling og management af foredragsholdere i Athenas.

Vi tog sammen med hende badevandstemperaturen på tidens kulturelle foredrag.

Hvordan udvikler foredragsgenren sig i disse år?

- Det er svært at sige, om mængden af foredrag er gået op eller ned, men det går stadig jævnt godt. Der afvikles rigtigt mange foredrag rundt i landet, og det er generelt ret konkurrencepræget. Ikke bare foredragene imellem, men der er også mange dygtige foredragsholdere om buddet.

Hvad er særlige hippe emner at høre foredrag om?

- Det er ofte de ting, der præger mediedagsordenen, og for tiden handler det om, hvordan den digitale verden udvikler sig. Men også hvordan vi skal navigere i og omkring denne tids digitalisering, hvor især nærværet er oppe at vende.

- Vi ser også, at kendis-effekten ikke er lige så stor som tidligere. Formentlig fordi de sociale medier allerede giver gode indblik i de kendtes liv. Kendte skal også give en nærværende historie med samfundsrelevans. Specielt dem, der tør at tage fat i tabuiserede emner med dem selv som eksempel.

Hvilke personer henvender de sig især til?

- Aldersmæssigt tror jeg, at det ligger på +30. Men det er oftest personer, som ønsker at udvide deres horisont eller få inspiration.

- Og så kan vi se, at folk generelt bruger de lokale foredragstilbud, som finder sted tæt på dem. Her kræver det dog oftest, at de lokale foreninger er gode til at gøre folk bevidste om foredraget. Specielt via sociale medier.

Og hvad så med foredragsgenrens fremtid?

- Jeg håber på, men spår også, at det vil fortsætte som nu. Men der kommer selvfølgelig andre muligheder for at opleve foredrag digitalt via Youtube, streaming og online-kurser.

- Og måske kan det være til foredragenes fordel. Fordi modsvaret til dem bliver, at folk netop gerne vil ud og dele den analoge oplevelse med andre. Man møder foredragsholderne og kan stille spørgsmål, og det digitale vil på den måde ikke kunne give samme oplevelse som at opleve det live.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce