Annonce
Assens

Ekspert: Det er ikke fedt at være rig

Christine Feldthaus er livsstilsekspert. Foto: Presse/Christine Feldthaus
Livsstilsekspert Christine Feldthaus mener, at det er udtryk for tiden, vi lever vi, når Hans Peter Skov Hansen og Kenneth Tuelund Hansen traver rundt i Jylland for at hjælpe andre. Hun ser også en opblomstring af religion i en verden, der bliver mere og mere uoverskuelig.

Når Hans Peter Skov Hansen og Kenneth Tuelund Hansen bruger seks dages ferie på at gå rundt og samle penge ind til kritisk syge børn i Jylland til Odense Universitetshospital, så viser det noget om en trend i tiden.

Det mener livsstilsekspert Christine Feldthaus, der er kendt fra tv.

- Vi lever i en rig verden. Vi har aldrig været rigere, end vi er nu. Vi har sådan set aldrig før haft mere tid, end vi har nu. Så vi bliver optaget af at bidrage til at gøre verden til et bedre sted at være. Og dem der har overskud, de vil faktisk gerne hjælpe, fortæller hun.

Men alle kan jo gå en tur, kunne man hævde.

- Men nu kan du gå en tur med noget 'ekstra på toppen', som giver mening. Det er det, vi allesammen søger i en tid, hvor meningen måske forsvinder lidt fra os, fordi autoriteterne ikke har særlig megen magt over os. Så vi skal selv skabe en mening i den tilværelse, vi får, siger Christine Feldthaus.

Hun mener, at nogle mennesker finder den mening i f.eks. kirken. Og så er der to gutter som Hans Peter Skov Hansen og Kenneth Tuelund Hansen, der finder den ved at trave rundt til fordel for andre.

- Ved at være 'gode mennesker', hvis man kan sige det sådan. Altså: Det giver dem noget, siger hun.

- Har vi brug for at vise hvor gode, vi er?

- Det tror jeg er meget statusgivende. Det er et stort emne, men vi profilerer os jo i den grad, fordi vi har fået sociale medier: Det at vi ligesom kan få et skulderklap og får anderkendelse.

- Du får ikke meget anderkendelse ved at være velhavende. Det er der ikke rigtig nogen, der ser op til. Du kan få anderkendelse for at være en klimaduks, godgørende og hjælpsom, overskudsagtig eller at gøre noget for planeten i en eller anden udstrækning. Det er i høj kurs i de her år, hvor det handler om at være politisk korrekt.

Svarer Christine Feldthaus.

Annonce

De bløde værdier er in

Det er meget mere bløde værdier, der er in i dag end penge var det i fattigfirserne. Christine Feldthaus synes, man ser en slags trend.

- Det synes jeg da i den grad, man gør, siger hun.

- Det er de bløde værdier: Hvad for et menneske er du? Hvad tror du på? Hvad stemmer du på? Hvordan ser du på svage mennesker? Altså, vi profilerer os meget mere på de bløde, sociale kompetencer end vi blærer os med, at 'se jeg har fået en stor Volvo, der kører en kilometer på literen', fortæller hun.

Der er tale om en værdi-baseret selvpromovering, bemærker hun.

Renæssance for tro og religion

Og fremtiden, hvad bringer den? Christine Feldthaus ser for sig, at kristendommen f.eks. får en renæssance.

- Verden bliver mere og mere uoverskuelig. Jeg tror, der kommer en renæssance for tro, altså religion. Jeg tror der kommer en tro på kristendommen igen. Vi kan se, at flere og flere bliver døbt, fordi de kan få det gjort i det, man kalder en 'drop-ind-dåb', hvor det siger 'bang-bang', så er du blevet døbt.

- Jeg ser, at folk søger mening i tilværelsen. De har svært ved at manøvrere i en tilværelse, hvor der ikke er nogen der siger, hvad meningen er og man selv skal finde den. Der er selvfølgelig en hel masse mennesker, der bruger tid på at finde noget, der giver mening for dem. Men jeg tror der nogle, der opgiver og tænker 'åh, hvor ville det være dejligt, hvis der var noget der var større end mig', siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Odense For abonnenter

Flere penge på vej til TBT-projekt: Enigt udvalg siger ja til ekstraregning på én million kroner

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce