Annonce
Fyn

Ekspert: Der ruller hoveder i Barcelona

Lionel Messi havde det svært efter 8-2-nederlaget til Bayern München. Foto: REUTERS TPX IMAGES OF THE DAY
Tidligere toptræner og TV2-ekspert Keld Bordinggaard så Barcelonas sammenbrud mod Bayern som kulminationen på lang tids krusninger.
Annonce

Fodbold: FC Barcelonas centrale og benhårde kriger på midtbanen, Arturo Vidal havde været så uforsigtig på forhånd at mene, at Bayern i Bundesligaen ikke var vænnet til at møde så store hold som FC Barcelona.

Efter Bayerns 8-2-afmontering af katalanerne hørte man ikke mere til Vidal, konstaterer TV2's fynske ekspert Keld Bordinggaard i international topfodbold.

- Begge hold havde sat sig en masse for fra starten. Det betød en meget åben kamp. Det kunne Barcelona slet ikke håndtere, for så skal de forsvare en masse, og det kan de slet ikke. Det er holdet ikke forberedt til overhovedet. Det er Bayern til gengæld, for Bundesligaen er meget "hin-und-her-fussball" og det uanset om de møder store eller små hold i rækken, mener Keld Bordinggaard.

- Der var virkelig bare kvalitetsforskel. Barcelona kunne have straffet Bayern for at stå højt med bagæden og havde kunnet gøe det, hvis de havde haft flere dybdeløbere.. De havde ikke noget imod, at Suarez løb dybt for ham kunne de godt nå at hente med Alaba. Jeg ved ikke, om Bayern havde stillet sig så højt, hvis Barcelona havde haft hurtigere folk. Messi vil jo ned i banen og have bolden i fødderne og Suarez løb ikke fra nogen. Der kom løb fra Barcelonas backs, men det mente Bayern at have tid til at håndtere, selv om det var lige ved at gå galt et par gange, siger Keld Bordinggaard.

Annonce

Kalkuleret risiko

- Men det var en kalkuleret risiko, for det, de vandt med det var at fange Barcelona i rigtig mange fejlafleveringer. Busquets lagde op til til det første Bayern-mål - Sergio Roberto og Nelson Semedo  stod og spil blindt og forsøgte at spille hinanden, så Bayern bare huggede til og løb ned i kassen med bolden.

Keld Bordinggaard mener nu, at FC Barcelona er nået tæt på nulpunktet.

- Det her kræver  en handling fra klubbens side. Det her kan ikke bare køre videre uden, at der handles. Det kommer til at koste nøglepersoner både på og uden for banen.  Der venter en genopbygning af FC Barcelona nu.

- Vi har hele tiden set små krusninger. Små problemer. Bayern kom med den perfekte storm, så det hele væltede og blev udstillet.

- Bayern er favorit til at vinde Champions Lague nu. Det er fint sat op samtidig med, at der er maksimal frihed til klassespillerne til at udtrykke sig.  De sprudler lige fra den yngste Alphonso Davies til den ældste Thomas Müller. Den måde Davies sætter Semedo på og står og danser med ham og for så stikker at stikke af var klasse. Det er som om, at Bayern rammer deres zenit lige nu.

- Det eneste svaghedspunkt er det centrale forsvar. Alaba ikke uddannet centerforsvarer og Boateng er stadig usikker. Men der venter nu en slags moralsk finale mod Manchester City, fastslår Bordinggaard.

LÆS OM DEN SIDSTE KVARTFINALE MANCHESTER CITY-LYON PÅ FYENS.DK

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce