Annonce
Erhverv

Ekspert: Den gratis fragt hos Amazon vil tiltrække danskerne

- Danskerne er snusfornuftige, siger forbrugerekspert Dorte Wimmer. Pr-foto
Med et abonnement på Amazon Prime følger der en masse ekstra med, blandt andet film og musik. Men vigtigst af alt, så får man gratis fragt på sine varer, og det vil tiltrække de snusfornuftige danskere, mener forbrugerekspert.

Odense: Dorte Wimmer, der er ekspert i forbrugeradfærd ved Retail Institute Scandinavia, peger især på én ting, der vil ændre alt i Danmark for kommende Amazon-kunder: Et abonnement på Amazon Prime, som ikke er tilgængeligt for danskerne nu.

- Med et Amazon Prime-abonnement, som i USA koster 13 dollars om måneden, får Amazons kunder en hel masse oveni, for eksempel adgang til film, musik, bøger og meget andet. Men man får også fri fragt på alle sine varer, og det betyder meget. Danskerne er snusfornuftige, siger Dorte Wimmer.

- Gratis fragt betyder, at man går ind på Amazons side og surfer efter de varer, man skal bruge. Man går ikke ind mange forskellige steder og leder eller søger på Google, man starter bare på Amazon og finder det hele der og får det leveret gratis. Og sammen med alle de andre goder, der følger med et abonnement på Amazon Prime, bliver det noget, der vil have rigtig god værdi for danskerne, siger hun.

- Det betyder også, at det bliver vigtigt for virksomhederne, at de kommer til at ligge højt på Amazon, når kunderne søger. Tidligere talte man om, at det var vigtigt at ligge højt i søgefeltet på Google, men nu bliver det vigtigt at ligge højt på Amazon.

Annonce

Tag Amazon alvorligt

Dorte Wimmer har et par gode råd til de danske virksomheder og butikker, der frygter Amazon.

- De skal for det første tage Amazon alvorligt. Det er ikke noget, der går over igen, når Amazon først er kommet.

- Dernæst er det vigtigt, at den butik, man driver, ikke bare er et transaktionscenter. Der skal være noget mere for kunden, en service og en oplevelse. De fysiske butikker kan noget, som Amazon ikke kan. Men hvis man bare er et sted, hvor man går ind og køber sin vare og går igen, så vil det ikke være nok. Der skal følge en oplevelse med, siger Dorte Wimmer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce