Annonce
Erhverv

Ekspert: Den gratis fragt hos Amazon vil tiltrække danskerne

- Danskerne er snusfornuftige, siger forbrugerekspert Dorte Wimmer. Pr-foto
Med et abonnement på Amazon Prime følger der en masse ekstra med, blandt andet film og musik. Men vigtigst af alt, så får man gratis fragt på sine varer, og det vil tiltrække de snusfornuftige danskere, mener forbrugerekspert.

Odense: Dorte Wimmer, der er ekspert i forbrugeradfærd ved Retail Institute Scandinavia, peger især på én ting, der vil ændre alt i Danmark for kommende Amazon-kunder: Et abonnement på Amazon Prime, som ikke er tilgængeligt for danskerne nu.

- Med et Amazon Prime-abonnement, som i USA koster 13 dollars om måneden, får Amazons kunder en hel masse oveni, for eksempel adgang til film, musik, bøger og meget andet. Men man får også fri fragt på alle sine varer, og det betyder meget. Danskerne er snusfornuftige, siger Dorte Wimmer.

- Gratis fragt betyder, at man går ind på Amazons side og surfer efter de varer, man skal bruge. Man går ikke ind mange forskellige steder og leder eller søger på Google, man starter bare på Amazon og finder det hele der og får det leveret gratis. Og sammen med alle de andre goder, der følger med et abonnement på Amazon Prime, bliver det noget, der vil have rigtig god værdi for danskerne, siger hun.

- Det betyder også, at det bliver vigtigt for virksomhederne, at de kommer til at ligge højt på Amazon, når kunderne søger. Tidligere talte man om, at det var vigtigt at ligge højt i søgefeltet på Google, men nu bliver det vigtigt at ligge højt på Amazon.

Annonce

Tag Amazon alvorligt

Dorte Wimmer har et par gode råd til de danske virksomheder og butikker, der frygter Amazon.

- De skal for det første tage Amazon alvorligt. Det er ikke noget, der går over igen, når Amazon først er kommet.

- Dernæst er det vigtigt, at den butik, man driver, ikke bare er et transaktionscenter. Der skal være noget mere for kunden, en service og en oplevelse. De fysiske butikker kan noget, som Amazon ikke kan. Men hvis man bare er et sted, hvor man går ind og køber sin vare og går igen, så vil det ikke være nok. Der skal følge en oplevelse med, siger Dorte Wimmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce