Annonce
Udland

Ekspert: Belgiske terrorister var tæt på at slå til

Tidligere operativ chef i PET vurderer, at belgiske terrorister var tæt på at udføre et terrorangreb.

En formodet terrorcelle i Verviers i Belgien var formentlig tæt på at gennemføre et terrorangreb. Det vurderer Frank Jensen, der er forhenværende operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste og nuværende efterretningsanalytiker hos TV2 News.

To mænd blev dræbt, da belgisk politi torsdag aften slog til mod en række adresser i Verviers og andre byer. Derudover blev en person anholdt.

- Den belgiske efterretningstjeneste har formentlig på en eller anden måde fået at vide, at der er nogen, der er vendt hjem fra Syrien og har planer om terror. Hvordan man har fået det at vide, ved jeg ikke, siger Frank Jensen til Ritzau.

Den tidligere PET-chef stod selv i spidsen for operationen, da en gruppe mænd i de sidste dage af december i 2010 kom til Danmark fra Sverige for at begå et terrorangreb mod JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København.

Dengang valgte politiet at anholde mændene i den lejlighed i Storkøbenhavn, som de anvendte som base. Politiet forventede, at mændene allerede samme dag ville gennemføre angrebet.

- Det vigtige for en efterretningstjeneste er at observere sådan en gruppe så længe som muligt for at sikre, at man har identificeret alle spillere. Men hvis man som operativ leder vurderer, at et angreb er lige oppe over, så må man gøre noget, siger Frank Jensen til Ritzau.

Det gjorde man i Danmark i 2010. Tre mænd blev anholdt - efterfølgende blev deres kumpan anholdt i Sverige. Og det er formentlig en lignende situation, som belgierne har været ude i, vurderer han.

Anklagemyndigheden i Belgien har oplyst, at den formodede terrorcelle havde planer om et snarligt og storstilet terrorangreb mod en eller flere politistationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce