Annonce
Fyn

Eksperiment skal fjerne mobiltelefonen fra børn

Højmeskolen i Odense SV er en af de syv skoler i landet, som har vist interesse for Syddansk Universitets eksperiment med mobilfrit frikvarter. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Forskere fra SDU indleder i foråret et forsøg, der skal undersøge effekten af mobilfrie frikvarterer. Syv skoler i landet skal deltage i det omfattende projekt, der skal klargøre, om mobilen er en barriere for fysisk aktivitet.

Et forskningsprojekt indledt af forskere fra Syddansk Universitet (SDU) skal med projektet "Mobil-fri-kvarter" afdække, om mobiltelefonen er en barriere for børn og unges fysiske aktivitet.

Projektet foregår i en fem-ugers periode i foråret 2020, hvor elever fra 4. til 6. klasse på syv skoler landet over skal aflevere mobilen, når de møder ind om morgenen.

Forskerne, der kommer fra forskningsenheden Active Living ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU, skal undersøge, hvilken effekt eksperimentet har på elevernes bevægelsesadfærd og sociale interaktion i frikvarteret.

- Vi ved faktisk ikke med sikkerhed, hvilken konkret effekt et mobilfrit frikvarter har på børnenes bevægelsesadfærd og sociale interaktion. Og det er det, vi meget gerne vil blive klogere på sammen med skolerne og eleverne, siger adjunkt og initiativtager, Charlotte Pawlowski.

Hvilke syv skoler, der skal deltage, ligger ikke endeligt fast endnu. Men to af de fynske skoler, som har vist interesse, er Marie Jørgensens Skole i Odense og Højmeskolen i Odense SV, fortæller Charlotte Pawlowski.

Annonce

Observeres systematisk

Systematiske observationer skal undervejs i eksperimentet give forskerne viden om elevernes bevægelsesadfærd - hvordan de har det, hvad de laver, hvem de er sammen med, og hvor de befinder sig i frikvarteret.

Ligeledes bliver forskerne klogere gennem nogle spørgeskemaer, som laves før og under eksperimentet. Når resultaterne fra projektet kommer frem, bliver de givet videre til landets kommuner og skoler.

Projektet bliver støttet af Nordea-fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Shen Yun-arrangør om undersøgelse af Odeon-aflysning: - Det er uartigt, uforskammet og for langt ude

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];