Annonce
Fyn

Eksotisk islæt til Svendborg Basketball Club: Argentinske toptrænere skal forbedre ungdommen

Ivan Guerrero til venstre og Nicolas Seijo til højre er nye trænere i Svendborg Basketball Club. De har på trods af deres unge alder stor trænererfaring og flotte uddannelser. Nu skal de dyrke klubbens ungdomsafdeling. Foto: Svendborg Basketball Club
Klubben har hentet de to unge trænere Ivan Guerrero og Nicolas Seijo i den argentinske klub Peñarol de Mar del Plata på en etårig kontrakt. Argentinerne skal være involveret omkring alle klubbens ungdomshold og er ansat på fuldtid.
Annonce

BASKETBALL: Svendborg Basketball Club, som er amatørafdelingen i Svendborg Rabbits, har styrket sig på trænerfronten. Klubben har været ude i den store verden og hente 25-årige Ivan Guerrero og 21-årige Nicolas Seijo på fuldtid. Det skriver klubben dens hjemmeside.

"Vi er overbeviste om, at tilføjelsen af Ivan og Nicolas er et stort skridt i retningen mod at styrke vores ungdomsafdeling, og vi glæder os meget til at møde dem. Begge trænere er højtuddannede, hårdtarbejdende, og vi er sikre på, at de vil hjælpe klubben med at udvikle et fantastisk basketball-program", lyder det i pressemeddelelsen.

Det er ikke fast besluttet, hvad de to unge argentinere præcist skal lave endnu. Formand for Svendborg Basketball Club, Karin Olsen, siger dog, at de to nye trænere meget vel kan ende med at være cheftræner og assistent på klubbens U19-hold samt få en del andre træneropgaver:

- Vi har ikke delt dem op endnu, før vi får snakket med dem, for det kan være, at den ene har spidskompetencer det ene sted og den anden et andet sted. Men det er tanken, at de skal have en finger med omkring alle vores ungdomshold, siger formanden.

Annonce

God erfaring med argentinerne

Det er ikke hver dag, at man ser to unge argentinske basketballtrænere tage på eventyr i Danmark, men i Svendborg Basketball Club har man gode erfaringer med trænere fra det sydamerikanske land.

- For en del år siden kom Antonio Porta - den argentinske OL-bronzevinder - hertil med sin familie. Han har i flere sæsoner været ansat i klubben. Hans bedste ven er Mauricio Chicola, og sidste år besluttede vi os for, at han skulle tage sig af alt det sportslige administrative i klubben, og Mauricio er også blevet så glad for at være her og har fundet en dansk kæreste og fået et barn. Det er nogle rigtig gode mennesker, og vi har virkelig gode erfaringer med dem. De går virkelig ind for det, de sætter sig for, siger Karin Olsen.

Sagen kort

Ivan Guerrero, 25, og Nicolas Seijo, 21, er nye trænere i Svendborg Basketball Club, som er Svendborg Rabbits amatørafdeling.

De kommer fra Argentina og klubben Peñarol de Mar del Plata. På trods af deres unge alder har de mange års erfaring med basketball og gode træneruddannelser.

De har fundet vej til Fyn via Mauricio Chicola, som har været ansat i Svendborg Basketball Club i flere år. Han er selv argentiner og kender Ivan Guerrero og Nicolas Seijo fra hjemlandet.

Hvilke arbejdsopgaver de nye trænere får endnu er ikke fastlagt, men de skal være med til at udvikle samtlige ungdomshold i klubben og er ansat på fuld tid på en etårig kontrakt.

Det er via Mauricio Chicola, at kontakten til Ivan Guerrero og Nicolas Seijo er blevet skabt, forklarer hun.

- Det er nogle, han kender fra den argentinske klub, så det er ham, der har været med til at skubbe på.

Annonce

Vil lære dansk

Indtil videre gælder aftalen med de to argentinere i et enkelt år, men Karin Olsen håber, at Ivan Guerrero og Nicolas Seijo bliver meget længere.

- Der er ingen tvivl om, at hvis det bliver et samarbejde, der er til at holde ud, så er vi kun interesserede i at beholde dem. Så længe vi kan finde økonomi til det - og det skal vi bare. Jeg tænker også, at med den baggrund og alle de uddannelser de gutter her har, så kan basketball-Danmark få glæde af dem også.

Ivan Guerrero og Nicolas Seijo har på trods af deres unge alder masser af erfaring.

- Det er en hel basketskole, de har været igennem. Den klub de kommer fra er en ret stor klub, så de har noget med i bagagen, når de kommer hertil. Og så har de ret tidligt i deres ungdom sat sig for at være trænere, så det er lidt uhørt, at de har prøvet så meget allerede.

De to nye trænere kan snakke engelsk, men på sigt er det ikke det sprog, de skal kommunikere på med klubbens spillere på.

- De har sat sig for, at de skal lære at tale dansk, lyder det fra Karin Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce