Annonce
Middelfart

Eksklusivt udsigtsbyggeri i Middelfart forsinkes: Mange detaljer og tragisk dødsfald har udfordret bygherre

Blandt andet spørgsmålet om parkeringspladserne til de nye beboere og en ny udkørsel til Havnegade har betydet, at lokalplanen for Michael Nissens byggeri på Kulgrunden er trukket ud og i bedste fald først kan blive vedtaget på byrådsmødet den 2. december. Foto: Peter Leth-Larsen
Placering af parkeringspladser til de nye beboere, udkørsel til Havnegade og udmatrikulering af grunden har vist sig mere kompliceret end først antaget.

Middelfart: Michael Nissens eksklusive byggeri på Kulgrunden i Middelfart forsinkes i mindst to måneder og måske mere. Oprindelig var det planen fra kommunens side at kunne sende en lokalplan til vedtagelse i byrådet først i oktober dette efterår, men den når i bedste fald først at blive klar til byrådsmødet den 2. december.

Michael Nissen forsikrer, at byggeriet på ingen måde er i fare. Og han tager selv skylden for, at sagen trækker ud.

- Jeg har intet at udsætte på kommunen. Jeg har aldrig tidligere haft at gøre med så kompliceret et byggeri ovenikøbet på en meget speciel grund. Der har derfor været mange detaljer, som har overrasket mig. Og vi har selv været for længe om at svare, når teknisk forvaltning har bedt os om supplerende oplysninger, forklarer Michael Nissen.

Han føjer til, at der også har været personalemæssige udfordringer undervejs.

- Det var byggeselskabets ingeniør, der blev dræbt i et tragisk sammenstød med en parkeret trailer ved Vejle i september. Samtidig har Schmidt Hammer og Lassens arkitekt, som sad med vores sag, sagt op. Det har sat os lidt tilbage, forklarer Michael Nissen.

Michael Nissen håber at kunne gå i gang med at slå de over 400 pæle i jorden, byggeriet skal stå på, inden årets udgang, hvis lokalplanen vedtages 2. december.

- Men selv hvis vi når hen til januar, går det nok, siger Michael Nissen, og melder om fortsat stor interesse for sine 55 udsigtslejligheder på Kulgrunden.

Foreløbig har 17 skrevet under, mens 15 afventer lokalplanens godkendelse, oplyser den lokale byggematador.

Annonce

Byplanlægger på arbejde

Byplanlægger Jacob Kloch, som sidder med sagen hos Middelfart Kommune, fortæller, at Michael Nissen skal tilvejebringe to parkeringspladser for hver bolig. Samtidig skal 10 procent være handicappladser.

- Det er over 100 pladser, de fylder en del, og det er blandt andet placeringen af disse, vi har været i dialog om, forklarer Jacob Kloch.

Han nævner udkørslen til Havnegade som en anden problematik.

- Den nuværende indkørsel til p-huset er ikke optimal, og det duer slet ikke, hvis beboerne til de nye lejligheder skal køre ind samme sted. Derfor skal vi have fundet en fælles løsning længere henne mod Kulturøen, og vi er i tæt dialog med Michael Nissen om det forhold. Desuden har det vist sig at være en udfordring at bygge på et opfyldt område, som juridisk ligger hos Kystdirektoratet. Det har i første omgang forhindret, at bygherre har kunnet få et matrikel på sin grund, siger Jacob Kloch.

Han nævner samtidig en række detaljer, som også har skullet på plads.

- Det er et omfattende byggeri på en central plads i byen, så der skal ikke være nogle tvivlspørgsmål bagefter. Det er også forklaringen på, at forvaltningen har valgt at arbejde med lokalplanen nærmest simultant med byggeansøgningen og derfor er nede i en detaljeringsgrad, som er usædvanlig for lokalplaner. Til gengæld vil byggesagen stor set være afklaret, når lokalplanen kan godkendes, siger Jacob Kloch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce