Annonce
forside

Ekskluderet DF'er: Følger I med på Christiansborg?

Morten S. Petersen er fortid i DF. Han blev ekskluderet på en mail onsdag eftermiddag. Foto: Katrine Becher Damkjær

Morten S. Petersen blev onsdag smidt ud af Dansk Folkeparti på en mail. Nu håber han, at partiledelsen snart indser, at den er rablende gal i Svendborg, hvor gruppeformand Dorthe Ullemose er ved at køre det hele i sænk.

Annonce

Svendborg: Det er en temmelig fattet Morten S. Petersen, som kort tid efter at være blevet ekskluderet fra Dansk Folkeparti sætter nogle ord på dagens begivenheder.

- Man bliver en smule fredfyldt i det øjeblik, når det går op for en, at man slipper for alt den fnidder-fnadder i den butik.

Sådan lyder det fra hovedpersonen, der forklarer, at ingen fra DF har personligt taget kontakt og fortalt ham, at han er smidt ud. Der lå blot en ulæst mail i indboksen, da han kom fra arbejde, og i den mail blev det ganske kort slået fast, at han ikke længere var en del af partiet.

- Der står, at jeg jo har fået min skriftlige advarsel, men da jeg ikke vil acceptere Dorthe Ullemose som gruppeformand, må jeg tage mit pæne tøj og gå min vej, siger han.

Han indrømmer, at ekskluderingen kommer lidt bag på ham, men at den heller ikke verdens største overraskelse.

- Jeg er en smule forundret over, at de vælger at komme med en pistol så kort tid efter, de har givet mig en skriftlig advarsel. For jeg har jo holdt mig fra at udtale mig, som de gerne ville have, jeg gjorde, siger han med henvisning til den advarsel, han fik for at bakke op om afhoppede DF'er Jesper Larsens kritik af gruppeformand Dorthe Ullemoses lederevner.

- Men jeg ved godt, at det her er Dorthes arbejde, og hun har arbejdet flot og hurtigt for at få det til at ske. Det er fair nok. Sådan er politik en gang i mellem, siger den nu tidligere DF'er.

Annonce

Vågn dog op

Det ekskluderede medlem håber, at den seneste ballade på Sydfyn får partitoppen til at indse, at noget er rablende galt i dens afdeling i Svendborg.

- Der var ballade i sidste valgperiode, hvor folk trak sig. Sjovt nok var også Dorthe involveret dengang. Nu er der to, der er gået og én, der er smidt ud. Så derfor siger jeg: Kære Christiansborg, vågn dog op. Der er tre ud af fire, der forsvinder ud af jeres gruppe. Kan I ikke se, at I har et ledelsesmæssigt problem med Dorthe Ullemose?, lyder det fra Morten S. Petersen.

- Nu har hun fået to nyvalgte i Jesper Larsen og mig samt en gammel ræv som Jens Munk til at gå. Hvis Christiansborg ikke kan se, at de spiller på den forkerte hest, så må de om det.

Annonce

Hatten af for Munk

Morten S. Petersen har efterhånden haft en omtumlet tid hos DF. Han var i sin tid med til at stifte partiet, forlod det undervejs og meldte sig siden ind hos Venstre, inden han på ny meldte sig under DF-fanen forud for valget i 2017.

Nu må han nok engang sige farvel.

Midt i miseren når han at glæde sig over, hvordan den tidligere partifælle Jens Munk har taget sin afgang fra DF samtidig med hans eksklusion.

- Jeg har internt været ude efter Jens. Blandt andet for at han gik ud lige efter valget og kritiserede Dorthe i pressen. Men jeg må så sige, at jeg tager hatten af for, at han følger trop på den måde. Det rører mig så meget, at hårene på mine arme rejser sig. Det er fand'me stort at komme med den opbakning, siger han.

- Jeg bøjer mig i støvet for Jens, tilføjer han.

Morten S. Petersen afviser, at han, Jesper Larsen og Jens Munk ikke kunne finde på at danne en lokalliste, men han ser dog for sig, at de tre sagtens kan indgå i et samarbejde i fremtiden.

- Jeg vil gerne have, at vi kunne mødes og tale om tingene og finde ud at fungere sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce