Annonce
Faaborg-Midtfyn

Eksaminer før årskarakterer: Mærkeligste studentereksamen i 100 år

Sam Yong Thin Tuep blev modtaget af kæresten Emilie Helsted Juul efter veloverstået sidste eksamen. Nu venter et par ugers skolegang, inden spændingen udløses den 24. juni. Foto: Bent Warncke
Årets studenterende i Faaborg må vente i spænding frem til den 24. juni, inden de ved, om de kan tage huen på.
Annonce

Faaborg: Gnags synger om den dejligste morgen i 100 år - for eleverne og lærere på Faaborg Gymnasium bliver det den mærkeligste studenterafslutning i mands minde.

Intet er, som det plejer. I disse dage har eleverne i 3. g deres sidste mundtlige eksamener - de forsvarer deres store skriftlige opgave SRP - Studie Retnings Projekt - men så skal de minsandten tilbage på skolebænken igen på torsdag, og så har de ellers en god uge til at overbevise deres lærere om, at de har fortjent deres årskarakter, eller at den måske oven i købet skal have et nøk op af skalaen.

Den 15. juni bliver alle årskaraktererne givet, og i år får de dobbelt vægt, fordi de også kommer til at gælde som eksamenskarakter i de fag, hvor eksamen er aflyst på grund af corona.

Vi mødte Sam Yong Thin Tuep (21), der netop var kommet ud af eksamenslokalet, hvor han blev taget imod af kæresten Emilie Helsted Juul og et par venner.

Det var vist gået nogenlunde med at forsvare den SRP, men Sam glæder sig bare til at få det hele overstået.

- De siger godt nok, at vi skal have vores årskarakter, men jeg tror nu, lærerne er snu nok til lige at smide en lille prøve ind i næste uge, siger han.

Bliver det ikke pres må i næste uge, hvor lærerne skal have det sidste indtryk, inden de skal giver årskarakter?

- Selvfølgelig er der et pres på dem, der gerne vil forbedre sig eller kæmper for at vedligeholde deres karakter. Men jeg tror ikke, man kan lave de helt store hop. Men hvis man er lidt skarp i den sidste uge, kan man måske løfte sin karakter med et enkelt trin, siger han.

At det i år bliver en lidt anderledes måde at blive student på betyder ikke så meget for Sam.

- Jeg tænker ikke så meget over det. Jeg glæder mig bare til at blive færdig. For mig betyder det ikke så meget, hvordan det slutter - nu skal det bare overstås, siger han.

Annonce

Frygter mange klager

Udover at coronaen har betydet, at antallet af eksamener i år er skåret ned fra syv til tre, så bliver det også året, hvor alle bliver studenter den samme dag.

Først den 24. juni får eleverne nemlig deres årskarakterer at vide, og det er i praksis først den dag, de kan vide sig helt sikre på, at den indkøbte studenterhue kan tages på, forklarer rektor Jesper Hasager Jensen.

- Vi har bedt eleverne om at vente med at tage studenterhuen på til den 24. juni, selvom de føler sig sikre. Det er blandt andet af hensyn til dem, der måske ikke føler sig helt så sikre, siger han.

Det er stadig helt uafklaret, hvor festlighederne præcist kommer til at foregå.

- Det ligger fast, at den 24. juni holder vi det, der bliver kaldt en "huebegivenhed", men vi har ikke fået opskriften endnu. Men vi tænker, at det bliver et eftermiddags-arrangement og så med middag for eleverne om aftenen - formentlig uden alkohol, fortæller Jesper Hasager Jensen.

Fredag den 26. juni vil der formentlig blive en dimission af en eller anden slags.

- Men i hvilken form ved vi ikke endnu - her har vi heller ikke fået udmeldinger om, hvorvidt vi må endnu, siger rektoren.

At elevernes årskarakterer i år får så stor betydning, frygter skolen kan giver anledning til noget utilfredshed.

- Vi frygter, at der kan komme mange klager over karaktererne i år. Men nu må vi se, om lærerne rammer rigtigt, siger Jesper Hasager Jensen.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce