Annonce
Sport

Eks-Næsby-træner bliver ny direktør i basket-forbundet: Sebastian Brydegaard vender hjem fra fodboldjob i norske FK Haugesund

Sebastian Brydegaard - der her ses som cheftræner under en Næsby-kamp for fem år siden - har efterhånden samlet sig en stor baggrund inden for diverse træner- og lederjobs i sportsverdenen og skal nu omsætte det i topjob i basketball-forbundet. Foto: Laust Jordal
Eks-Næsby-træner bliver ny direktør i basket-forbundet: Sebastian Brydegaard vender hjem fra fodboldjob i norske FK Haugesund.

BASKETBALL: Danmarks Basketball Forbunds nye administrerende direktør bliver Sebastian Brydegaard, der kommer fra et job i den bedste norske fodboldrække, Eliteserieklubben FK Haugesund, melder forbundet.

Den tidligere Næsby Boldklub-træner og sportschef - med dybe rødder i nordfynske Søndersø - tiltræder 1. april 2020. Han er cand. scient. pol. fra Syddansk Universitet og er i dag 1. assistenttræner for FK Haugesund. Tidligere har han været akademidirektør samme sted og inden da byder CV’et på en række lederstillinger indenfor sporten, samt fodboldens ypperste træneruddannelse.

Den nye direktør er valgt ud fra et felt på 38 ansøgere, som var yderst kompetent. Rekrutteringsprocessen har været et intenst forløb, med test af ansøgerne, indhentning af referencer, samt mange samtaler over den seneste måned. En enstemmig DBBF-bestyrelse besluttede at udnævne den 36-årige Brydegaard som ny administrerende direktør.

Annonce

DBBF’s formand, Mads Young Christensen, er imponeret over det stærke ansøgerfelt og ikke mindst den direktør, der nu skal stå i spidsen for DBBF’s administration:

- Vi modtog imponerende mange kvalificerede ansøgere til jobbet som ny DBBF-direktør, både fra basketverdenen og udenfor. Det viser, at DBBF står i en stadig stærkere position, som organisation og brand. Der er heldigvis mange, der, som os, ser rigtigt mange muligheder i en sport med de luksusproblemer, at vi vokser kraftigt på medlemstallene derfor skal finde kreative løsninger på at skabe plads til endnu flere, samt at landsholdene har succes og potentiale til mere og derfor skal gennemgå en kommerciel udvikling. Vi har valgt en ny direktør, der kommer med erfaring i udvikling af både talentudviklings- og breddemiljøer, med inddragelse af mange klubber i processen,  siger Mads Young Christensen.

Sebastian Brydegaard har været i FK Haugesund siden 2018, først som akademidirektør, med fokus på at opbygge et samarbejde med et stort netværk af frivillige fra fodboldklubber på breddeniveau, som samarbejdspartnere med eliteklubben i øverste norske fodboldrække. Senere blev han 1. assistenttræner på eliteserieholdet, der i 2020 endte på niendepladsen i ligaen.

Brydegaard ser frem til opgaverne som basketdirektør, hvor han skal stå i spidsen for en sportsgren, der i samarbejde med Børnebasketfonden og breddeklubberne har tilføjet mere end 50 procent flere medlemmer siden 2013, har et stadig mere blomstrende breddemiljø og har et talentmiljø, der har givet stigende landsholdssucces både for ungdom og seniorer de seneste syv-10 år.

- Min historik afslører en vis interesse for fodbold, men jeg er først og fremmest drevet af at udvikle mennesker og organisationer. Indledningsvist vil fokus være på at danne mig et overblik, samt at lære medarbejdere, organisationen, klubber og samarbejdspartnere at kende. Basketball har allerede et image som en progressiv sport og jeg har naturligvis et ønske om at bidrage til at videreudvikle sporten i samarbejde med klubber, organisationer og frivillige, siger Sebastian Brydegaard.


Min historik afslører en vis interesse for fodbold, men jeg er først og fremmest drevet af at udvikle mennesker og organisationer

Sebastian Brydegaard om baggrundSebastian Brydegaard er oprindeligt fynbo, er gift med Anja og er far til tre. Han tiltræder i sit nye job 1. april 2020 og vil derfor været at finde til pokalfinalerne i påsken. Han har allerede mødt medarbejderne i DBBF virtuelt og vil bruge den næste måned med at flytte fra Vestnorge til Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce