Annonce
Indland

Eks-DF'er: Jeg stemmer Enhedslisten for en ven

Venskaber kan flytte stemmer. Den tidligere fynske DF-profil Ib Dalsfledt stemmer på sin vens kone til regionsrådsvalget i november. Arkivfoto.

Den tidligere fynske DF-profil, Ib Dalsfledt, svinger helt ud på venstrefløjen, når han skal sætte sit kryds til regionsvalget i Syddanmark. Han stemmer på sin vens kone.

Annonce

Hvordan finder man ud af, hvem man skal stemme på? Det kan være svært selv for en garvet politisk veteran som Ib Dalsfledt.

Han var en markant profil for først Fremskridtspartiet og derefter Dansk Folkeparti, da han fulgte med Pia Kjærsgaard over i hendes nye parti. Han har blandt andet været viceborgmester i Assens byråd og formand for Fyns Amtsråds socialudvalg, så han ved godt, hvad politik er.

Dalsfledt nåede aldrig at stille op til regionsrådet. Eller rettere: Han valgte det fra, fordi han dybest set mener, det er et politisk misfoster. Han valgte også Dansk Folkeparti fra.

Siden har Ib Dalsfledt lænet sig op af venskaber, når han skulle stemme til regionsrådsvalget:

-Jeg plejer at stemme på min gamle kollega og ven, venstremanden Carsten Abild. Men han stiller ikke op i år, og så anede jeg ikke, hvem jeg så skulle stemme på, siger han.

Annonce

Hjælp fra en ven

Det nødråb sendte han også ud til sine Facebook-venner, og den sydfynske journalist Frede Jakobsen var hurtig med et kammeratligt råd.

- Jeg kunne jo forstå på Frede, at han gerne vil have, at jeg stemmer på hans kone, så det har jeg tænkt mig at gøre, siger Ib Dalsfledt og tilføjer:

- Jeg mener det sgu.

Frede Jakobsens kone er Vibeke Syppli Enrum, som sidder i regionsrådet for Enhedslistens og er partiets profil ved regionsrådsvalget til november.

Ved kommunal- og regionsrådsvalg den 21. november slår Dalsfledt altså et kryds ved det rødeste parti på listen, selv om han i sin tid startede hos den anden yderlighed, Fremskridtspartiet.

Egentlig er det ikke så meget, fordi han er blevet højrød, men snarere fordi han er Ib:

- Man kan godt være gode venner, selv om man er politisk uenige. Det er Frede og jeg et glimrende eksempel på, siger Ib Dalsfledt.

-Jeg har faktisk også stillet op for Socialdemokratiet i tidernes morgen, fortæller han og får ligesom vist, at det ikke kun er yderpunkterne, der interesserer han.

Det gør venskaber til gengæld, og i år går stemmen til Fredes kone.

- Men jeg synes nu også, Enhedslisten på det sociale område har nogle gode punkter, slutter Ib Dalsfledt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce