Annonce
Indland

Eks-chef i Bios: Ledelsen kendte til ekstra millioner

Efter et otte timer langt møde med Region Syddanmark forklarede Bios-chef Morten Hansen torsdag i sidste uge, at det skyldtes forskellige fortolkninger af kontrakten, at Bios i december sidste år to gange fakturerede Region Syddanmark for ambulancetjenesten. Arkivfoto.

Ledelsen af ambulanceselskabet Bios blev allerede i april gjort opmærksom på, at Region Syddanmark havde betalt cirka 31 millioner kroner for meget. Det siger firmaets tidligere økonomichef.

Det var ikke først, da Fyens Stiftstidende og andre medier gjorde Bios opmærksom på det, at ambulanceselskabet opdagede, at det havde modtaget 31 millioner kroner for meget fra Region Syddanmark. Det siger firmaets tidligere økonomichef nu.

Det var en simpel faktureringsfejl, der var skyld i, at Bios i december sidste år modtog to måneders betaling for ambulancetjenesten af Region Syddanmark. Det siger Lars Mikkelsen, som er tidligere økonomichef i Bios, til TV2 Fyn.

Dermed går han i rette med sin tidligere chef, Bios-direktør Morten Hansen, som i sidste uge forklarede til blandt andre Fyens Stiftstidende, at Bios blot havde tolket kontrakten med Region Syddanmark anderledes, end regionen gjorde, og derfor havde sendt to fakturaer i december.

Fortalte sine chefer om pengene i april

I første omgang lagde Lars Mikkelsen, som altså var økonomichef, ikke mærke til den ekstra faktura.

- Lige på det tidspunkt er det faktisk sådan – og det lyder måske arrogant – der er der simpelthen så mange ting, der ryger frem og tilbage. Rigtig mange ting. Desuden sker det lige op til jul, og så er der altså ikke én, der tænker nærmere over det, siger han til TV2 Fyn.

Først da Bios' årsregnskab i april var under forberedelse, og fakturaer og indbetalinger skulle afstemmes, gik det op for Lars Mikkelsen og økonomiafdelingen, at Bios havde fået cirka 31,5 millioner kroner for meget af Region Syddanmark.

På dette tidspunkt var der angiveligt ingen i Region Syddanmark, som havde bemærket den ekstra betaling. Heller ikke selvom Lars Mikkelsen ifølge TV2 Fyn i april havde fortalt sin chef, Kees van As, Bios-direktør Morten Hansen og bestyrelsen i Bios om de 31,5 millioner kroner og bedt dem gøre regionen opmærksom på fejlen.

Annonce

- Morten Hansens fortolkning af kontrakt korrekt

Trods mødet mellem regionen og Bios, hvor Bios erkendte at have fået 31 millioner for meget i betaling, fastholder den forhenværende økonomichef i Bios over for Fyens.dk, at Bios' fortolkning af kontrakten var korrekt.

- Morten Hansen har fuldstændig ret, når han siger, at fakturaen skal udstedes 30 dage før periodens begyndelse. Det står direkte i kontrakten, at der skal betales 30 dage før periodens start. Den 18. december er der mange, der går på juleferie og først er tilbage 4. januar, og derfor er der ingen, der falder over den. Havde det været den 17. november eller 17. januar havde alarmklokkerne ringet, siger Lars Mikkelsen.

Der skulle altså ikke betales forud på sidste bankdag i måneden før, men i starten af måneden før?

- Ja. Der er ikke lavet noget ekstra figumdik fra Bios’ side for at finansiere driften eller andet. Der er ikke tale om ond vilje. Morten har helt ret, når han siger, at betalingen er modtaget i god tro på det tidspunkt.

Så det er en faktureringsfejl, at der kommer en ekstra betaling, men Morten Hansen har ret i fortolkningen af kontrakten?

- Ja. 30 dage før kontrakten starter. Og det vil sige, at hvis man skulle fakturere februar, skulle den udstedes i december på grund af jul og nytår.

Så der skulle ikke betales to måneder forud – kun i december i forhold til februar, fordi der var juleferie?

- Ja. Og der er mange fakturaer, der veksler hænder der, og der kan sagtens være en, der er faldet igennem.

Hvorfor gik du ikke selv til regionen?

- Fordi jeg refererede til bestyrelsen og direktøren. Det er dem, der har omgang med regionen.

Havde du indtryk af, at ledelsen ville gå til regionen, efter du bad dem om det?

- Det vil være gisninger, så det udtaler jeg mig ikke om. Jeg var på vej ud af døren på det tidspunkt og ville derfor ikke gøre mere ved det, siger Lars Mikkelsen.

Det er hverken lykkedes Fyens.dk eller TV2 Fyn at få en kommentar fra Morten Hansen til Lars Mikkelsens oplysninger.

Fyens.dk arbejder videre med sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce