Annonce
Sport

Eks-boss om rødt DBU-regnskab: VM-aftale var hen i vejret

Jim Stjerne var i mange år generalsekretær i DBU frem til 2013. (Arkivfoto).

Jim Stjerne Hansen undrer sig over, at DBU blot kunne tjene 15 millioner kroner på sidste års VM i Rusland.

Dansk Boldspil-Union (DBU) præsenterede tidligere på ugen et minus på ti millioner kroner for 2018.

Konflikten med herrelandsholdet bærer en del skylden for det store minus.

Men unionens tidligere generalsekretær Jim Stjerne Hansen undrer sig over, at DBU ikke har været i stand til at tjene mere end 15 millioner kroner på deltagelsen ved VM i Rusland.

Han mener, at årsagen skal findes i den landsholdsaftale, som DBU indgik med Spillerforeningen tilbage i 2015.

- Regnskabet for slutrunde-deltagelsen i Rusland viser, hvor dårlig den aftale var for DBU, siger Jim Stjerne Hansen til B.T.

Den tidligere generalsekretær fortæller, at de samlede nettoindtægter fra en slutrunde-deltagelse typisk deles 50/50 mellem DBU og spillerne, men det var ikke tilfældet i Rusland.

Efter Jim Stjerne Hansens vurdering burde DBU have tjent godt 30 millioner kroner på VM.

- Hvis der kun er 15 millioner kroner tilbage til dansk fodbold af 92 millioner, så bør spillerne heller ikke være tilpas med fordelingen. Det er helt hen i vejret, siger han.

Stjerne Hansen håber, at pengefordelingen er ændret i den landsholdsaftale, der blev indgået i efteråret, hvilket DBU's konstituerede direktør, Kenneth Reeh, bekræfter over for B.T.

Reeh fortæller desuden, at landsholdsspillerne i den nye aftale vil give fem millioner kroner til breddefodbolden i fremtiden, når de kvalificerer sig til EM eller VM.

Jim Stjerne Hansen stoppede som generaldirektør i DBU ved udgangen af 2013 og blev afløst af Claus Bretton-Meyer, der havde titel af direktør.

I december annoncerede DBU, at Bretton-Meyer stoppede med øjeblikkelig virkning. I øjeblikket er unionen på udkig efter hans afløser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce