Annonce
Nordfyn

Ejlskov skal være arena for DM i ny sport: Ballonmanden Lars etablerer onewheel forhindringsbane på sin mark

Det er her, på en mark ved Lars Lottrups hjem i Ejlskov, at han etablerer en onewheel forhindringsbane. Til det har han blandt andet fået rigtig meget hjælp fra naboerne. - Der er et utrolig godt sammenhold i Ejlskov, siger han. Foto: Dorthe Wolff
Ballonmanden og den firedobbelte verdensmester i ethjulet cykel, Lars Lottrup, har kastet sig over en ny hobby: Onewheel-kørsel. Og i denne weekend er han sammen med andre onewheel-entusiaster i fuld gang med at etablere en onewheel forhindringsbane på Nordfyn. I august vil han her holde det første DM i onewheel.

Ejlskov: - Jeg har altid haft en meget legende tilgang til livet. Vi skal have det sjovt, siger Lars Lottrup på den mark, hvor han om få måneder vil afholde landets første DM i onewheel.

For de uindviede kan et onewheel bedst beskrives som et eldrevet skateboard med kun ét, stort hjul midt i brættet. Det begynder at køre fremad, så snart begge fødder er placeret, og man flytter balancen let over på det forreste ben. Har man prøvet at stå på snowboard, kommer det nok meget naturligt til én. Det har undertegnede ikke, og derfor røg der måske nok et par små eder ud under lørdagens første, spæde forsøg hos Lars Lottrup.

Selv kastede Lars Lottrup sig over den nye dille i begyndelsen af 2020.

Annonce

- Den hang på min opslagstavle i to år, før jeg fik taget mig sammen til at købe den. Jeg vidste, at jeg gerne ville have en, fordi den så sjov ud, og så tog jeg mig sammen i februar sidste år, lige før corona, siger han og tilføjer:

- Og det var jo for mit vedkommende helt perfekt at have det at lege med under corona, fordi min virksomhed var lukket fuldstændigt ned. Så det har været fedt at have den der at tage mig til, og jeg har fået kørt over 3.000 kilometer rundt i nærområdet heromkring.

Vil samle sporten

Lars Lottrup er af mange bedre kendt som ballonmanden, da han lever af at optræde med en stor, orange ballon, som han kravler ind og ud af og laver tricks med i både ind- og udland. Han har også gennem tiden uddannet mere end 40 klassiske ballonmænd, der tager rundt til børnefødselsdage og institutioner og underholder med ballondyr i Lars Lottrups firma BallonMand.

Nu kan han snart også skrive arrangør af DM i onewheel på listen over bedrifter, da han i denne weekend er i fuld færd med, sammen med andre onewheel-entusiaster fra både Sjælland og Jylland, at etablere en onewheel forhindringsbane på en mark ved hans hjem i Ejlskov.

- Tilbage i midt-halvfemserne startede jeg en ethjulet cykelklub i Haslev, hvor jeg fik samlet sporten i Danmark med henblik på danmarksmesterskaber, at udvikle konkurrencer og få hele sporten op at køre på den måde. Og det er det, jeg prøver at sætte i system nu også inden for onewheel.

Lars Lottrup tester et af de særligt udfordrende stykker på den nye forhindringsbane. Foto: Dorthe Wolff

Det første DM i onewheel skal allerede finde sted den første weekend i august.

- Ind til videre er 30 sådan semi-tilmeldt til arrangementet, der bliver delt i to. Den ene halvdel bliver afholdt på den nye forhindringsbane her den 7. august, og den anden del - forhåbentlig - på parkeringspladsen ved hallen i Bogense, hvor vi gerne vil lave en slalombane med kegler. Det er der nemlig god asfalt til der, siger han og tilføjer, at der på dagen for danmarksmesterskaberne også vil være god mulighed for interesserede at prøve et onewheel af for første gang.

Annonce

Dyrt, men solidt bræt

Det er en håndfuld år siden, at onewheel-brættet blev opfundet i USA, og for et år siden, vurderer Lars Lottrup, var der ikke mere end 50-60 stykker i Danmark, der ejede et onewheel bræt. I dag er der 300 medlemmer af gruppen Onewheel Riders DK på Facebook, hvoraf de fleste, siger han, vist har investeret i det relativt dyre bræt.

- Det koster cirka 16.000 kroner. Men det er til gengæld bygget sådan, så det kan holde til drop fra en meter, så det er virkelig solidt bygget.

Og brættet, ja, det er lige noget for Lars Lottrup.

- Jeg har kørt på ethjulet cykel i over 30 år og altid levet af at optræde, så balance har altid været en kernedel af mit liv. Så noget nyt med noget balance, på et hjul, og med lidt fart på, hvor man hele tiden skal korrigere, det synes jeg bare, er det fedeste.

Annonce

30 kilometer i timen

Et onewheel kan køre op til 30 kilometer i timen, men selvom det er el-drevet, så skal der faktisk bruges en del kræfter på at stå på brættet.

- Når man har kørt en halv time på et mountainbike-track, så er man godt svedig bagefter. Selvom man ikke skal knokle for at komme op ad bakkerne, så skal du hele tiden bevæge dig og holde balancen, og "core"-musklerne er hele tiden i træning.

Lars Lottrup har erfaring med at stå på snowboard og med en titel som firedobbelt verdensmester i ethjulet cykel, så er det med balancen selvsagt noget, som ballonmanden har rimeligt godt styr på.

Derfor fik han også hurtigt fornemmelsen for det ethjulede bræt efter købet sidste år, men selv for en absolut nybegynder kan et onewheel altså også være rimeligt nemt at komme i gang med, er i hvert fald undertegnedes erfaring denne lørdag. Det var mest af alt, når det kom til stykket, det med at standse brættet og komme af det igen, der voldte problemer her. Rent praktisk, men også fordi det faktisk er en ret underholdende dille at holde inde med.

Annonce
Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 23. september

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Bagsiden

Kan du banke en gås - eller en elefant? Svenskerne kan

Odense For abonnenter

Fik unikke H.C. Andersen-klip for 320.000 kroner: Ja, digteren har faktisk været i Afrika

Sport

OB'er føler sig ikke helt som stamspiller lige nu: Kløve vil klemme sig ind på sine pladser

Annonce