Annonce
Odense

Ejerslykkeskolen vinder prisen som Årets Cykelskole

Prisen som Årets Cykelskole blev overrakt af Cyklistforbundets formand Klaus Bondam. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

Årets Cykelskole 2018 ligger i Odense.

Nærmere bestemt Ejerslykkeskolen, der onsdag i kamp med 11 andre skoler modtog prisen, som uddeles én gang om året af Cyklistforbundet.

Ejerslykkeskolen prises for at have arbejdet struktureret med at fremme cyklisme. Skolen har for eksempel cykelskole som valghold for elever fra 0. til 4. klasse og en sommercykelskole for 2. og 3. klasseeleverne.

Desuden er cykelparkeringen udvidet og renoveret, så der tæt ved skolens indgange er plads nok og cykelstativer nok til alle elever, og er der brug for smøring eller indstilling af saddelhøjden, så kan det ske på skolens eget cykelværksted, der styres af en pædagog en gruppe elever fra skolen. Til ture ud af huset er der både lånecykler, hjelme og ladcykler, når større ting skal transporteres.

Skolen har også nedsat et cykeludvalg blandt personalet, og det har blandt andet ført til projektet "Vi cykler jorden rundt", hvor de kilometer, elever og lærere cykler på ture i skoletiden, måles op og tegnes ind på en 40 meter lang kilometerlinje, der er malet på skolens område.

Annonce

Skal inspirere andre

Der er brug for gode eksempler på cykelfremme, som det Ejerslykkeskolen har gjort, hvis man ser på, hvor mange børn, der cykler til skole.

Allerede for 10 år siden advarede Sundhedsstyrelsen om, at andelen af børn, der cykler til skole var kraftigt faldende, mens andelen, som køres i bil, var kraftigt stigende. Og der er ifølge Cyklistforbundet intet, der tyder på, at den udvikling er vendt siden.

- At kunne cykle giver børn frihed, oplevelser og selvtillid. Daglig cykelmotion giver også sunde børn, der lærer bedre i skoletiden. Vi håber, at vi med prisen kan inspirere andre skoler, forældre og lokalsamfund til at sætte cykelglæde, aktive transportvaner og sikre skoleveje på dagsordenen i eget lokalområde, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Prisen som Årets Cykelskole afslutter børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler 2018, som Cyklistforbundet afviklede i september med støtte fra TrygFonden. 116.084 elever deltog i kampagnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce