Annonce
Sydfyn

Ejeren kan ikke være to steder på en gang: Kendt Svendborg-café sat til salg

Sune Østbjerg har valgt at lægge fokus på catering og har derfor sat caféen Øland i Brogade i Svendborg til salg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Sune Østbjerg har valgt at sætte caféen Øland til salg og koncentrere sig om cateringdelen af sin forretning.

Svendborg: Befinder man sig på det ene sted, kan man ikke være på det andet, og derfor er Café Øland i Brogade i Svendborg nu sat til salg.

Det fortæller Sune Østbjerg, der åbnede kombinationen af café og købmandsbutik med økologiske varer for fire år siden og sideløbende driver en cateringvirksomhed - ligeledes under navnet Øland.

- Jeg har fundet ud af, at jeg ikke kan være to steder på en gang, og at hjertet banker for at lave maden og stå med hænderne i gryderne hver dag, siger han.

Sune Øsbjerg fortæller også, at han løbende har udviklet de to forretningsområder, og at det har givet nogle udfordringer.

- Når jeg har kunnet være der, har jeg været nødt til at ansætte mig ud af de ting, jeg har sat i gang, og det er ikke optimalt, siger han og vedgår, at det kan ses i regnskaberne, hvor det senest blev til et underskud på 152.000 kroner før skat.

- Hvis jeg kun stod med caféen, kunne jeg sagtens lave en forretning ud af det. Men jeg kan ikke lave forretning to steder samtidig, siger Sune Østbjerg, der ydermere oplyser, at der ikke er tale om en hovsa-manøvre.

- Den har ligget og luret i et stykke tid, og i sidste uge tog jeg så beslutningen. Og sidste torsdag informerede jeg personalet om, hvad de skal ske, siger han.

Annonce

Vil udbygge cateringdelen

Hvad cateringdelen af forretningen angår, er det ikke stilstand, Sune Østbjerg har i tankerne.

Lige nu laver han maden i Odense, men han har planer om mere.

- Jeg vil udbygge forretningen og er derfor på udkig efter køkkenfaciliteter på Sydfyn, siger han.

Da også den del af butikken hedder Øland, får en køber af caféen ikke navnet med.

Sune Østbjerg satte den på markedet i et Facebook-opslag onsdag, og han oplyser, at der allerede er sket noget.

- Der er to, der er interesserede, og jeg har møde med en af dem på mandag, siger han.

Prisen for caféen inklusiv inventar og varelager kommer til at ligge i omegnen af et par hundrede tusinde kroner, oplyser Sune Østbjerg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce