Annonce
Erhverv

Ejeren af Bogense Hotel gennem en menneskealder fylder 80 år: - Jeg byttede mig til hotellet

Hotelejer Thorkild Kaspersen fylder 80 år den 13. maj. Næste år har han haft Bogense Hotel i 50 år - og samtidig er det 200 år siden hotellet blev bygget. Foto: Thomas Gregersen
Ejer af Bogense Hotel Thorkild Kaspersen fylder 80 år den 13. maj. Næste år kan han fejre, at hotellet fylder 200 år - og at han og Inger Marie har ejet det i de 50.

Bogense: Fredag eftermiddag er der kø ved indtjekningen på Bogense Hotel. Med god coronaafstand står de senest tilkomne gæster helt ud på Adelgade med deres små weekendkufferter.

Alt er booket fuldstændigt op - og sådan ser det ud et godt stykke frem i tiden, hvor de såkaldte deal-tilbud med spisning og overnatning hver eneste uge trækker masser af gæster til det hyggelige hotel i Bogense.

På bare en enkelt dag har hotellet prøvet at modtage 140 bookinger over telefonen.

Annonce

Efter en barsk coronanedlukning - der er blevet brugt på en større renovering, er der nu igen liv og travlhed på alle etager.

- Vi har da oplevet både op- og nedture i branchen gennem årene, men noget der kommer på højde med corona har der altså aldrig været. Vi havde hele efteråret booket, da vi måtte lukke ned uden varsel, fortæller Thorkild Kaspersen.


Vi har da oplevet både op- og nedture i branchen gennem årene, men noget der kommer på højde med corona har der altså aldrig været. Vi havde hele efteråret booket, da vi måtte lukke ned uden varsel

Thorkild Kaspersen


Kurs med omveje

Det kan godt være, at oversergenten i søværnet lagde en kurs mod Bogense Hotel med flere afstikkere, men da først Thorkild Kaspersen kastede anker i Fyns mindste købstad var det for at blive.

Bogense Hotel er blevet udvidet i flere omgange under Thorkild Kaspersen. To værelsesfløje er kommet til og en tidligere bankfilial i nabobygningen er blevet købt. I kælderen under hotellet kan man stadig se den gamle bankboks, hvor hotellets gæster kan få opbevaret værdigenstande. Foto: Thomas Gregersen

Han voksede op på Vejleegnen og blev uddannet bager i Børkop.

Uddannelsen brugte han gennem otte år i Søværnet, hvor man dengang manglede kokke. Så bageren Thorkild fungerede som kok og kabysleder på blandt andet inspektionsskibet Vædderen, der skulle holde øje med fiskeriet i Nordatlanten ved Færøerne og Grønland.

Her var han blandt andet hovmester for Jens Otto Krag.


Jeg sejlede også med Ægir i forbindelse med prinsesse Anne Maries bryllup i Grækenland. Vi blev sendt afsted sammen med kongeskibet, fordi Ægir havde plads til alt den festivitas, der skulle være i forbindelse med brylluppet.

Thorkild Kaspersen


- Jeg sejlede også med Ægir i forbindelse med prinsesse Anne Maries bryllup i Grækenland. Vi blev sendt afsted sammen med kongeskibet, fordi Ægir havde plads til alt den festivitas, der skulle være i forbindelse med brylluppet. Efter årene i søværnet tog jeg eksamen som skibskok og i 1970 købte Inger Marie og jeg Solbjerg Kro ved Aarhus, fortæller han.

Annonce

Hjem til Fyn

Inger Marie Kaspersen er fynbo - fra Verninge - og efter et par år i det jyske ville hun gerne "hjem" til fødeøen, så da Thorkild Kaspersen ad omveje hørte, at ejerne af Bogense Hotel ønskede at komme til Jylland, tog han kontakt til dem.

Det endte med at parterne blev enige om at bytte kroen i Solbjerg med det 150 år gamle hotel i Bogense.

Samtidig med hoteldriften på Nordfyn har parret blandt andet drevet restaurant i Vejle og har haft forpagtet og ejet flere restauranter i Bogense.

Annonce

Fejringen er udsat

Siden 1972 har det været Thorkild Kaspersen og hans kone Inger Marie, der har stået for afviklingen af et utal af fester og fejring af mærkedage for flere generationer af gæster.

Kristi himmelfartsdag er det Thorkild Kaspersen selv, der skulle have markeret sin 80 års fødselsdag med en reception, men med coronarestriktionerne er den udsat til senere.

- Lige nu må vi være 25 ved fester indendørs - og det tænker jeg ikke rigtigt kan gå. Men jeg håber der bliver lukket mere op i juni eller juli. Så passer det også med, at vores søn kommer hjem til Danmark i forbindelse med et kursus.

Thorkild og Inger Marie Kaspersen har datteren Benedikte, der er daglig leder af hotellet, mens parrets søn Bo er gået søvejen og sejler for Mærsk. Han bor i den Dominikanske Republik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce