Annonce
Erhverv

Ejer: Hotel vokser måske til 400-500 værelser

Hvis befolkning, embedsmænd og politikere vil det, kan H.C. Andersen Hotel komme til at vokse mange gange. Foto: Comwell
H.C. Andersen Hotel håber at få lov til at udvide kraftigt. Resultatet kan blive et meget større hotel med 400-500 værelser, siger ejer Jens Belling.

Odense: Ejeren af H.C. Andersen Hotel midt i Odense håber, at hotellet snart vil vokse meget kraftigt. En ny lokalplan er på vej, og ejer Jens Belling forventer, at den giver mulighed for, at hotellet vokser til 400 eller 500 værelser.

Hvis han får tilladelse til at udvide, skal hele projektet først drøftes med hotelkæden Comwell, som snart overtager driften af hotellet. Derfor ved man endnu ikke, hvordan de nye kvadratmeter skal fordeles på værelser, restaurant og mødefaciliteter.

- Måske får vi 250 nye værelser eller 350. Det afhænger af en nærmere drøftelse med Comwell, siger Jens Belling, der også vil drøfte tidsplanen med hotelkæden.

I dag har hotellet 157 værelser, så ejeren lægger op til en samlet størrelse i fremtiden på cirka 400 eller 500 værelser. Dermed bliver hotellet på størrelse med Hotel Nyborg Strand, der i øjeblikket er Fyns største.

Annonce

Nybyggeri ved Hans Mules Gade

I øjeblikket er Odense Kommune ved at udforme et forslag til lokalplan, som skal give hotellet mulighed for at udvide. Jens Belling regner med, at han kan udvide med 14.000 kvadratmeter til i alt 22.800 kvadratmeter, hvis forslaget ender med at blive vedtaget.

Den store del af udvidelsen skal efter planen ske på den parkeringsplads, der ligger mellem hotellet og Hans Mules Gade. Muligvis skal en del af den eksisterende ejendom også være højere.

Odense Kommune har arbejdet med sagen i lang tid, for et år siden blev den sendt i en såkaldt forudgående høring. Det er ikke lykkedes for Fyens.dk/Fyens Stiftstidende at få oplyst en tidsplan for lokalplanforslaget fra kommunen. Jens Belling forventer, at et forslag snart er på vej i høring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce