Annonce
Odense

Ejer af udbrændt iværksætterhus afventer forsikringsselskabs afgørelse

En voldsom brand brød 2. april ud i Munk House. Ilden spredte sig hurtigt. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Helge Munk, der er ejer af iværksætterhuset Munk House, som blev ramt af stor brand 2. april, vil ikke lufte sine planer for fremtiden offentligt, før han kender forsikringsselskabets holdning til erstatningsudbetalingen.

2. april blev cirka 20 iværksættervirksomheder gjort midlertidigt hjemløse af flammernes hærgen, da iværksætterhuset Munk House på Egelundsvej i det sydlige Odense blev ramt af en alvorlig brand.

Heldigvis kom ingen til skade ved branden, og samtlige virksomheder blev i løbet af få dage genhuset i alternative lokaler. Men tilbage står nu den brandskadede bygning og afventer sin fremtidige skæbne.

Ejeren af ejendommen, erhvervsmanden Helge Munk, har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske. Han afventer udfaldet af forsikringssagen, oplyser han.

- I stedet for at tænke på en hel masse spændende ting i den ene eller den anden eller den 37. retning, så har jeg besluttet at vente, indtil forsikringsselskabet vender tilbage med en melding om, hvordan det vurderer bygningen, siger han.

Annonce
Erhvervsmanden Helge Munk står - eller rettere stod - bag iværksætterhuset Munk House. Arkivfoto: Per Seyffart

Besked i løbet af maj

Helge Munk tilføjer, at han selvfølgelig har gjort sig nogle indledende tanker - og at han også er blevet kontaktet af folk med gode ideer. Men indtil videre ønsker han ikke at melde noget ud offentligt.

Ifølge iværksætterhusets ejer er spørgsmålet ikke, om forsikringen dækker, men mere hvordan, den dækker. Her er det afgørende, hvor alvorligt bygningen viser sig at være beskadiget, når den er blevet grundigt undersøgt.

- Enten kan den bygges op fra det, som er tilbage, eller også skal den rives ned for, at der kan bygges noget nyt. Det får jeg lov at bestemme, hvis den er mere end 50 procent ødelagt. Hvis den er mindre end 50 procent ødelagt, så er det dem (forsikringen, red.), der bestemmer, siger Helge Munk.

Har du fået et varsel om, hvornår den afgørelse foreligger?

- Jeg får besked i løbet af maj måned.

Cigaretskod skyld i brand

Det var med stor sandsynlighed et cigaretskod, der er årsag til den store brand, der raserede iværksætterhuset. Det kunne Fyns Politi slå fast allerede 4. april.

- Branden er opstået ude på tagterrassen. Det ligger helt fast på baggrund af vidneforklaringer. Den bliver brugt dagligt af folk, der går ud og ryger, har Claus Andkjær Rosenberg, der er efterforskningsleder hos Fyns Politi, forklaret.

Helge Munk ærgrer sig over branden, men han glæder sig over, at ingen kom til skade, og nu, da det hele er kommet lidt på afstand, er han også kommet frem til, at det vigtigste er de mennesker, ideer og virksomheder, der er kommet ud af bygningerne gennem årene.

- En del folk ringede til mig i de første dage efter, det var sket, og spurgte "er det ikke forfærdenligt at se hele dit livsværk lagt i ruiner?".

- Men det er faktisk gået op for mig, at det slet ikke er murstenene, der er vigtige. Det er de virksomheder, jeg har haft fornøjelsen af. Både dem, der boede der op til branden, og dem som er vokset op på stedet og siden er flyttet og er blevet til alt muligt andet, lyder det fra Helge Munk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce