Annonce
Fyn

Terrorsagen: Ejer af gennemsøgt gård i Munkebo afviser at vide noget

Den store antiterror-aktion fandt sted onsdag eftermiddag og aften på en lille landejendom vest for Munkebo. Foto: Birgitte Carol Heiberg
20 til 25 politifolk har onsdag i en flere timer lang aktion gennemsøgt gård i Munkebo - tilsyneladende i relation til stor antiterroraktion. Ejeren aner intet om, hvad politiet har ledt efter, siger han.
Annonce

Hele onsdag eftermiddag og ud på aftenen har et større antal politibetjente endevendt en landejendom på Møllevejen i Munkebo - tilsyneladende som led i en stor landsdækkende antiterroraktion, som har fundet sted simultant i syv politikredse.

Ejendommens ejer, Henrik Thornemann Hansen, har været hjemme, mens aktionen har stået på. Det bekræfter han, da avisen kort efter klokken 20 fangede ham på mobiltelefon, hvor han stadig opholdt sig på ejendommen. Hvad politiet har ledt efter, afviser han at vide noget om.

- Det skal jeg ikke kunne sige, siger han.

Henrik Thornemann Hansen har ikke selv bemærket, at noget mistænkeligt skulle være foregået på hans ejendom, som han har ejet siden 1986.

- Jeg har intet at skjule, fastslår han.

Henrik Thornemann Hansen bor selv på ejendommen sammen med sin hustru, som er kommunalt ansat. Parret har ikke lejere i bygningen.

Annonce

Har gennemsøgt hele ejendommen

Ifølge Henrik Thornemann Hansen, der til daglig er stilladsarbejder, har politiet været til stede med 20 til 25 mand på ejendommen siden først på eftermiddagen onsdag.

De ankom kampklædt, men er op ad dagen gået over til almindelig politiuniform.

- Hele ejendommen er blevet gennemsøgt, bekræfter Henrik Thornemann Hansen og oplyser, at der er tale om en trelænget stråtækt gård.

Ved 20-tiden var det hans opfattelse, at politiet var ved at pakke sammen.

- Så vidt jeg ved, har de ikke taget noget med sig, oplyser han og tilføjer:

- Hvad de har ledt efter, aner jeg ikke.

Annonce

Ransagningskendelse

Ifølge gårdejeren dukkede politifolkene op med en ransagningskendelse.

- Selvfølgelig undrer man sig. Men det er foregået stille og roligt, og jeg har da også fået nogle gode snakke med et par af dem, siger han.

Henrik Thornemann Hansen har ikke fået besked om, at han er mistænkt eller vil blive sigtet for noget.

Har politiet overfor dig bekræftet, at det, der er foregået på din ejendom, har relation til den landsdækkende antiterroraktion, som onsdag har fundet sted?

- Det har jeg kunnet forstå mellem linjerne, siger Henrik Thornemann Hansen.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce