Annonce
Sydfyn

Ejer af herregård på Langeland konkurs: Redning var ellers tæt på

Broløkke drives som herregårdspension - typisk med ophold hen over en weekend eller torsdag-lørdag. Der er stort solgt udsolgt resten af året. Arkivfoto: Roland Petersen
Ejeren af Broløkke var tæt på at klare skærene i sin rekonstruktionssag, men mulig køber fortrød efter et halvt døgn.

BROLØKKE: Det var tæt på, men det lykkedes ikke for ejeren af herregården Broløkke nær Magleby på Sydlangeland, Nils Palmqvist, at klare skærene i den rekonstruktionssag, der har kørt siden januar ved skifteretten i Svendborg. Onsdag kastede han håndklædet i ringen, og fogeden ved samme ret, Hans Engberg, måtte erklære ham konkurs.

Der var ellers mandag i denne uge kommet et købstilbud, som Nils Palmqvist' advokat, Claus Olsen, Svendborg, ved retsmødets start lod forstå, havde set interessant ud. Men af en eller anden grund, som ikke blev oplyst, blev tilbuddet trukket tilbage 12 timer senere. Det fremgik heller ikke, om advokaten selv havde fået at vide, hvorfor det var sket.

- Jeg troede ellers, at vi for alvor skulle til at trække i arbejdstøjet, men desværre skulle vi ikke alligevel. Der har været andre liebhavere, som har vist interesse undervejs, med det er ikke resulteret i konkrete tilbud, nævnte Claus Olsen i retten.

Han kom heller ikke nærmere ind på, hvad tilbuddet - som altså blev trukket - gik ud på.

Som kurator i konkursboet blev indsat advokat Nicolai Dyhr, København, som umiddelbart efter retsmødet ville tage sammen med Nils Palmqvist til Sydlangeland til en nærmere gennemgang af Broløkke.

De største kreditorer i konkursboet er Jyske Bank, Nykredit og Gældsstyrelsen.

Annonce

Tvangsauktion

Broløkke blev i begyndelsen af januar sat på tvangsauktion, men det lykkedes for Nils Palmqvist at afværge denne to dage før, at den skulle have fundet sted. Og rekonstruktionssagen blev indledt i slutningen af januar, selv om flere af de store kreditorer ikke ville være med, mens 21 andre kreditorer godt ville give det en chance.

I første omgang blev der sat en seks måneders frist. Denne blev siden forlænget med to måneder.

Nils Palmqvist erhvervede ejendommen i 2004 og har brugt mange kræfter og penge på at få sat stedet i flot stand. Realdania har også været inde over med et millionbeløb i støtte mod, at han ikke afhændede stedet inden for en 10 års periode.

Broløkke har været drevet som herregårdsferie, typisk med ophold hen over en weekend eller torsdag-lørdag.

Der er stort set fuldt booket resten af året, oplyste Nils Palmqvist i skifteretten.

En stor del af bestillingerne hidrører fra såkaldte "spot deals". Kunderne betaler forud, men selskabet bag disse "spot deals" afregner først med Broløkke, når opholdet er gennemført. Derfor løber ingen kunder nogen økonomisk risiko. Der er i øvrigt for tiden stoppet for bestillinger gennem "spot deals".

Bogføring er klar

Bogføringen er gennemført op til dato, og ansatte, som siden rekonstruktionens start har arbejdet på timebasis, har fået deres løn. Måske mangler der at blive afregnet for en enkelt weekendvagt, og 3F har på vegne af en tidligere elev fremsat et økonomisk krav, som boet skal kigge nærmere på.

Til ejendommen hører også en mark og en mose. For begge dele foreligger købstilbud, nævnte Nils Palmqvist i retten.

En forpagtning på en mark er ikke blevet forlænget, men forpagteren har majs stående, som han naturligvis skal have lov til at høste, når den tid kommer.

Det er nu op til kreditorerne via kuratoren at vurdere, hvad der skal ske - herunder om man skal køre driften videre, sideløbende med, at Broløkke søges solgt. Eller om herregården på et eller andet tidspunkt skal på tvangsauktion.

Fyns Amts Avis ville gerne have haft en kommentar fra Nils Palmqvist efter mødet i skifteretten, men han ønskede ikke at udtale sig til avisen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];