Annonce
Fyn

Ejendomsmæglere om stilstand på boligmarkedet: - Det er nu, man kan gøre en god handel

Ejendomsmægler og indehaver af Home på Skibshusvej Henrik Christoffersen har stadig en del at lave, men kan se på de kommende ugers aktivitetsniveau, at folk helst holder sig inden døre. Foto: Michael Bager
Fynboerne er tilbageholdende både i forhold til køb og salg af bolig i disse uger. Men de bør komme ud af busken og ind i kampen, mener flere fynske ejendomsmæglere. Der kan nemlig komme en ordentlig prop i markedet, når Danmark igen åbnes op.

Selvom foråret er højsæson for boligsalg, har coronakrisen fået potentielle boligkøbere til at holde sig inden døre i deres egne hjem. Samtidig har mange sælgerne sat deres boligsalg på standby.

Det mærker man tydeligt hos Home, EDC, Nybolig og Danboligs fynske ejendomsmæglerbutikker.

- Vi kan se på aktivitetsniveauet i de kommende uger, at der er sket en kraftig tilbagegang i forhold til, hvad vi plejer at lave på denne årstid. Til gengæld er det så virkelig nogen, der mener det. Der bliver ikke set på huse eller lavet salgsvurderinger for sjov, fortæller indehaver af Home på Skibhusvej i Odense Henrik Christoffersen.

Hos Danbolig i Odense C er det samme situation.

- Vi kan dels mærke, at mange træder på bremsen, men også at vi har med lidt mere usikre købere at gøre. Mange er bekymrede for at blive syge og har derfor ikke lyst til at mødes med nogen, men der er også en bekymring i forhold til, hvordan økonomien ser ud på den anden side af det her, fortæller Henrik Pilegaard fra Danbolig Odense C.

Annonce

Udbud af boliger i Danmark

  • Der blev i marts sat 4.471 nye villaer til salg i Danmark. Det er 400 mere, end der blev sat til salg i februar 2020, men 14 procent færre end i marts 2019.
  • Der blev i marts sat 1.375 nye ejerlejligheder til salg, hvilket er 56 færre end i februar 2020 og et fald på 17 procent i forhold til marts 2019.
  • I marts kom der 1.310 nye sommerhuse til salg. Det er knap 400 flere end i februar 2020, men 16 procent færre end i marts 2019.

Kilde: Boligsiden.dk

Overfyldt marked

Men det er ikke nødvendigvis smart at vente med hverken boligsalg- eller køb, mener de. Det kan nemlig betyde, at markedet bliver overfyldt med boliger til salg, når krisen er overstået. Og så vil der være konkurrence både mellem købere og sælgere, vurderer Henrik Christoffersen fra Home.

- Hvis de venter, er risikoen, at markedet buldrer frem, og at der igen er to købere til hver bolig. Lige nu har man en mulighed for at se på et hus eller en lejlighed, der er plejer at være voldsomt populære, og ligefrem have tid til at gå hjem og sove på det. Det kan også være, at man kan få det afslag, som man ellers ikke kunne have fået. Så det er faktisk lige nu, man har en fantastisk mulighed for at gøre en god handel, mener han.

Også hos Nybolig i Svendborg forudser man en prop i markedet, når Danmark åbner op igen.

- Vi får hamrende travlt efter påsken og månederne efter. Et boligbehov forsvinder ikke bare. Jeg har været i branchen i så mange år, at jeg kan huske både kartoffelkuren og pinsepakken og finanskrisen. Det kommer til at normalisere sig igen - og også ret hurtigt, mener ejendomsmægler Lars Lyster.

Ingen sammenligning med 2008

Skulle nogen holde igen, fordi de er nervøse for, om vi er på vej mod en krise, der minder om finanskrisen i 2008, kan de godt ånde lettet op. I hvert fald hvis man spørger de fynske ejendomsmæglere.

- Der er intet i det her, der minder om den forrige krise. Vi er helt anderledes polstret økonomisk - dels fordi Danmark har en sund og stærk økonomi, og dels fordi folk har gode opsparinger. For bare fire uger siden himlede de op om, at de skulle betale negative renter for deres svimlende formuer. Så der er ingen grund til bekymring, hvis Danmark ellers åbner op igen inden for få uger, siger Henrik Christoffersen fra Home i Odense.

Heller ikke hos Nybolig i Svendborg ser man grund til at sammenligne med 2008.

- Det er to vidt forskellige ting. Hele grundlaget for Danmarks økonomi faldt sammen under finanskrisen, og der er vi jo slet ikke nu. Danmark er godt kørende, og folk har lært at spare op. Selvfølgelig vil der efter det her være nogle udsving i markedet, men det vil normalisere sig igen. Det tror jeg fuldt og fast på, lyder det fra ejendomsmægler Lars Lyster.

Mange boligsælgere er tilbageholdende med at sætte deres hus eller lejlighed til salg, fordi de frygter, der ikke er købere under coronakrisen. Pressefoto: Nybolig & Estate

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce