Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ejendomsmægler i Faaborg: Hvad er en helårsbolig?

ejendomsmægler Sofie Find. Foto: Privat

Lokaldebat: En helårsbolig er, som navnet antyder, en bolig, som du skal bo i hele året. Som hovedregel skal der altid være en person, der er tilknyttet adressen (bopælspligt).

Hvad er en flexbolig?

Status som flexbolig betyder, at du som ejer lovligt kan undgå din bopælspligt. Enten fordi du ønsker at bruge boligen som fritidsbolig, eller du på et senere tidspunkt ønsker at tage fast bopæl i boligen. Med flexboligordningen kan du nemlig frit vælge, hvornår du ønsker at bo permanent i boligen, da boligen bevarer sin formelle status som helårsbolig.

Kommunens samtykke (flexboligtilladelsen) meddeles til boligejeren personligt, så tilladelsen bortfalder senest i forbindelse med næste ejerskifte (salg af boligen), eller så snart nuværende ejer tager bopæl i boligen.

Når jeg som ejendomsmægler sælger til en, der har fast bopæl et andet sted, så benyttes flexboligordningen som dokumentation på, at køberne er fritaget for deres bopælspligt, indtil de har solgt deres egen bolig eller af anden årsag ikke kan flytte ind med det samme.

Jeg benytter ordningen meget, da jeg i forbindelse med diverse handler som ofte har en køberrådgiver, der ønsker dokumentation på, at deres klient (boligkøberen) er fritaget for deres boligpligt, indtil de er klar til at flyttet ind. Flexordningen er den eneste mulighed for, at jeg kan dokumentere dette og derved få en endelig handel.

Hvad er en flexbolig? Det forklarer ejendomsmægler Sofie Find meget detaljeret i læserbrevet. Foto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Skilt og gul hjelm solgt for vildt beløb: Tv-vært sender stor pose penge til byfesten i Snave efter tyveri af byskilte

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce