Annonce
Fyn

Ejendomsekspert håber på flot byggeri

Frederik Barfoed, der som direktør i Barfoed Group er en væsentlig aktør på ejendomsmarkedet i Odense, håber, at statens nybyggeri bliver et arkitektonisk fyrtårn. I så fald kan det være med til at løfte hele havneområdet.

Odense: En af Odenses markante aktører på ejendomsmarkedet, direktør Frederik Barfoed, Barfoed Group P/S, hilser det planlagte statslige byggeri til 800 millioner kroner velkomment.

- Jeg vil håbe, der bliver tale om et arkitektonisk fyrtårn. Når staten skal bygge, kan jeg som udgangspunkt blive en smule skeptisk, men lad os nu se, jeg vil i hvert fald gerne opfordre til, at der bliver bygget noget flot og spændende med høj arkitektonisk værdi, lyder hans umiddelbare kommentar.

Frederik Barfoed vurderer, at byggeriet kan give havnen et tiltrængt løft, hvis det ellers får den kvalitet, han håber på.

- Ikke alt, der er bygget på havnen, er lige kønt, og nu forsvinder der tilmed en hel del arbejdspladser, når domicilbygningen får mange ledige kvadratmeter. Netop den bygning, som jeg i øvrigt synes er noget af det flotteste på havnen, kan blive svær at genudleje, derfor vil det være passende, at det nye byggeri bliver en slags fyrtårn for hele området.

- Men det bliver vel et problem for nogle af udlejerne, at lejerne flytter til noget helt nyt?

- Det er klart, at der vil være noget tomgang i begyndelsen, sådan må det være. Men uden at jeg kender alle adresserne, som fraflyttes, må det være muligt at ombygge en del til andre formål. Domicilbygningen derimod bliver svær, og det bliver ikke Barfoed Group, der køber den.

Domicilbygningen huser i dag blandt andre Focus Advokater, Ernst & Young, en del af Miljøstyrelsen og Spillemyndigheden. Alle flytter ud i løbet af de næste år, Spillemyndigheden og Miljøstyrelsen til det nye byggeri, de to andre i nyt fælles byggeri i Cortex Park til knap 400 millioner kroner. Bag det står PFA, som også ejer domicilbygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce