Annonce
Middelfart

Ejby Rotaryklub støtter vandprojekt i Gambia

For at kunne effektivisere måden at dyrke jorden på, har Ejby Rotaryklub bidraget til etableringen af 10 vandbassiner, der kan opsamle vand til brug for landsbyen. PR-foto
Annonce

Ejby: Ejby Rotaryklub har gennem de senere år støttet og bidraget til udviklingsprojekter - især i Gambia, hvor Poul Erik Frandsen har fået opbygget et netværk og et kendskab til landet. Han er desuden er primus motor i gennemførelsen af projekterne.

I landsbyen Kunkujang i Gambia er der ingen vandforsyning, og beboerne må gå langt for hente vand til husholdning og nødvendig vanding af urtehaver og marker.

For at kunne effektivisere måden at dyrke jorden på, har Ejby Rotaryklub bidraget til etableringen af 10 vandbassiner, der kan opsamle vand til brug for landsbyen.

Ejby Rotaryklub har doneret 15.000 kroner, og klubben har ydermere fået 15.000 kroner fra Rotarys landsdækkende hjælpefond, så den samlede Rotary-donation til vandbassinsprojektet er på 30.000 kroner. Det er mange penge i et land, hvor den gennemsnitlige årsløn er på under 4.000 kroner.

Vandbassinerne bliver bygget på stedet af cementblokke, der ligeledes støbes på stedet. Det hele foregår manuelt og tager et par måneder, og projektet forventes færdig i januar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce