Annonce
Middelfart

Ejby-møbelfabrik vinder pris for eksporteventyr: Har vist vejen for andre små virksomheder

Albero Møbelfabrik i Ejby vinder Dansk Industri i Trekantområdets Initiativpris 2019. Arkivfoto: Lasse Hansen
Mandag formiddag modtog Albero Møbelfabrik i Ejby den såkaldte Initiativpris fra Dansk Industri i Trekantområdet. Det skyldes, at Alberos møbler hurtigt og succesfuldt har fundet vej til udenlandske markeder.
Annonce

Ejby: Albero Møbelfabrik A/S har her til formiddag fået overrakt en pris af Dansk Industri i Trekantområdet.

Prisen er nærmere bestemt organisationens Initiativpris 2019, som Albero har modtaget for at være lykkedes med at satse på både kvalitetsdesign og eksport.

Med blot 20 ansatte er den nordvestfynske møbelfabrik blevet en førende virksomhed inden for produktion af børnemøbler i krydsfiner, der primært er blevet solgt på det skandinaviske marked.

Men for nogle år siden øjnede Albero ligeledes muligheder på det tyske ungdomsboligmarked, og kort efter kom den første ordne på levering af møbler til godt 150 kollegieværelser i bogen.

Siden har virksomheden udbygget segmentet og fintunet konceptet og har således i dag leveret til omkring 1100 kollegieværelser og ungdomsboliger i Hamborg. Samtidig er der blevet åbnet et showroom i byen.

Annonce

- Albero har vist vejen

- Albero Møbelfabrik satser på håndværksmæssig kvalitet og flot design. Det har de gjort med så stor forretningsmæssig dygtighed, at ikke kun danske, men også norske, svenske og tyske kunder står i kø for at møblere deres skoler, daginstitutioner og kollegier med møblerne fra Ejby. Det gør, at Albero Møbelfabrik i allerhøjeste grad er værdig til DI’s Initiativpris, siger formand for DI Trekantområdet Carsten Kind.

Det er ham, der sammen med borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd (S) har overrakt prisen på møbelfabrikken, som har hjemme på Industrivej i Ejby.

- Albero Møbelfabrik har vist vejen for andre små virksomheder. For selvom man er lille, kan man godt indtage en førende rolle på sit felt. Det er en fornøjelse, at se når tingene går op i en højere enhed, siger Carsten Kind.

Initiativprisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder, som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Vinderen af Initiativprisen 2019 i Trekantområdet dyster senere på året mod Initiativpris-vindere fra DI’s øvrige 17 regionalforeninger om den landsdækkende Initiativpris, som uddeles i januar 2020 på DI’s SMV-konference.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce