Annonce
Middelfart

Ejby Hallen bespiser elever fra Ejby Skole: Det køber eleverne mest af i caféen

.

Ejby: Caféen i Ejby Hallen har ageret frugtbod for eleverne på Ejby Skole, siden deres biks blev nedlagt for omkring tre år siden.

To dage om ugen bespiser caféen samtidig eleverne med varm mad, og tirsdag, hvor avisen var forbi Ejby Hallen under 10-10-turen, stod menuen på pandekager og risengrød.

Når der ikke er varm mad, køber børnene frokost og holder sig efter skolens politik fra de søde sager, der ellers kan købes i hallen.

Caféleder Hanne Hviid fortæller, at hun tjener maksimalt 1000 kroner om dagen på elevernes frokoster, så det er ikke det, der giver høje, sorte tal på bundlinjen.

- Det er lige så meget, fordi vi er her alligevel, forklarer hun.

Der går omkring 400 elever på Ejby Skole, hvoraf der dagligt er omkring 30, der spiser i hallen i frikvarteret. Når de kommer, er der typisk tre ting, Hanne Hviid sælger.

Annonce

1. Sandwich

Caféen i Ejby Hallen sælger mellem 20 og 30 sandwich til eleverne fra Ejby Skole om dagen. De er som regel smurt med kylling og bacon og koster 20 kroner stykket.

2. Chilibagels

Caféens chilibagels til 10 kroner er det absolut mest populære blandt eleverne, der går ud for at købe frokost. De sælges som almindelige bagels med cheddar og chili ovenpå og uden fyld.

3. Pizza

De pizzaer, caféen i Ejby Hallen sælger til eleverne, er typisk med skinke eller såkaldte "pizza twist", som er margheritaer eller med pepperoni. Nogle af pizzaerne bager personalet i caféen i øvrigt selv, og de står til 20 kroner per styk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce