Annonce
Faaborg-Midtfyn

Egeskov Marked: Markedsforening har svært ved at tjene store penge

Omkring 600 frivillige er i sving i forbindelse med Egeskov Marked. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Det første år som weekendmarked gav underskud, mens anden udgave gav et overskud på +250.000. Der er dog fortsat langt op til de kronede dage.
Annonce

Egeskov Marked: Egeskov Marked har eksisteret i mange hundrede år. Hvor mange, det kan ikke siges med sikkerhed, men i starten af 1900-tallet overtog Egeskov Gods og en teltholderforening, bestående af tivoli og teltholdere, driften af markedet.

Siden 1984 har det dog været de frivillige i Egeskov Markedsforening, som har stået bag det populære marked. Sidste år landende markedet et overskud på godt 250.000 kroner, mens den første udgave af tre dages-markedet faktisk gav underskud.

- 250.000 kroner er udmærket, men vi har været rigtig dygtige før i tiden, hvor vi har scoret op mod 800.000 kroner på en enkelt dag. Men samfundet har ændret sig, og der er marked og fest i hver eneste lille by, så der er ufattelig hård konkurrence, forklarer Tommy Christensen.

Overskuddet deles ud til lokale foreninger og institutioner, og det er også flere hundrede frivillige, som er med til at få afviklet markedet.

- Vi har godt styr på dem, og der er fin opbakning og sammenhold om det her projekt. Det er ikke udelukkende økonomi, men også samhørighed, som det giver i sådan en lille flække som Kværndrup. Så vi er begunstiget af, at byen er utrolig velvillig, når vi spørger om hjælp, siger formanden for Egeskov Markedsforening, Tommy Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce