Annonce
Faaborg-Midtfyn

Egeskov Marked: I næste weekend går det løs

Meget er gjort for, at gøre Egeskov Marked endnu bedre i år. Det forsikrer markedsformand Tommy Christensen. PR-foto
Det store markedstelt bliver i år lyst og opvarmet. Også på andre områder fornyer Egeskov Marked sig: Markedet får et ponyskue, og søndag bliver familiedag.

Kværndrup: Inden Egeskov Marked i næste weekend er meldingen, at tingene er ved at falde på plads.

- Tre dage stiller større krav til underholdning og engagement, så vi har været ude med snøren for at kunne levere en bred vifte af markeds-relevante ting. Det bliver et godt marked.

Sådan fortæller formanden for markedsforeningen, Tommy Christensen, i en pressemeddelelse.

Markedet holdes fredag-søndag 13.-15. september.

- Der er lagt op til to fantastiske fester i det store markedstelt, som i år er lyst og opvarmet. Fredag starter De fynske Fyre kl. 17, hvorefter Kim Larsen Jam går på scenen. Det skulle være Danmarks bedste Kim Larsen-kopiband med folk fra Kim Larsens gamle band Bellami.

Henriette Sonne med band lukker ballet fredag.

- Orkestret Kort Varsel, der kalder sig Danmarks gladeste orkester, spiller lørdag kl. 18 op til dans, og der er mad og drikkevarer til rimelige priser begge aftener. Og selvfølgelig vil vores 250-300 trofaste kræmmere igen i år stille op med alt deres kram, siger Tommy Christensen.

Det oprindelige hestemarked er dalende.

- Tiden er ikke mere til håndslags-handler med heste. Derfor afvikles et ponyskue på tværs af racerne om lørdagen, hvor dommere vil stå for bedømmelse og placeringer. Lørdagen er også dagen med hestemarked og smådyr.

Også søndag vil der være masser af aktivitet ude ved dyrene, loves det:

- Det bliver med bordercollies og agility, små heste og meget store heste, som boltrer sig i leg og øvelser hen over dagen. Derfor opfordrer vi alle heste-interesserede til at møde op til "Hestens dag på Egeskov Marked" om søndagen.

Søndag skal være en børne- og familiedag. Klokken 11 og 13.30 er der forestillinger med Cirkus Flik Flak. Der vil måske også være mulighed for at få en ride- eller køretur.

- Mies Tivoli, der er markedets lille fine tivoli, er et nyt tiltag, som markedsforeningen forventer sig meget af. Det er et tivoli, som er rigtig godt til de helt små og yngre børn, fortæller formanden for Egeskov Markedsforening.

Annonce

Mere

Egeskov Marked blev indtil for få år siden altid holdt tredje onsdag i september.

Nu holdes det over tre dage i Kværndrup. I år er det fredag til søndag 13.-15. september.

www.egeskovmarked.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce