Annonce
Faaborg-Midtfyn

Egeskov har ikke opgivet åbning 25. april: Udsigt til få turister og ingen festival

Åbningsdagen den 25. april hænger i en tynd tråd, og meget tyder på, at Egeskov Slot først slår porten op den 11. maj. Til gengæld oplyser Henrik Neelmeyer, at sæsonen kan bliver forlænget helt til jul. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Egeskov Slot aflyser motorcykeltræffet på åbningsdagen, men har endnu ikke opgivet åbningen den 25. april. Vi mangler et overblik, siger direktør Henrik Neelmeyer, som står foran en sæson uden udenlandske gæster og en aflyst festival.
Annonce

Egeskov: Med meldingen fra regeringen mandag aften tyder det på, at Egeskov Slot må udskyde den planlagte åbning den 25. april til tidligst den 11. maj.

Men den beslutning er ikke truffet endnu, oplyser direktør Henrik Neelmeyer.

- Det peger hen imod, at vi først åbner i maj, men vi har endnu ikke taget beslutningen, for vi bliver nødt til at have et større overblik over, hvad det er, regeringen mener. For det har vi ikke lige nu, siger Henrik Neelmeyer og uddyber:

- Vores store dilemma er, at reglerne for en attraktion som vores er uklare. For vi er hverken et museum eller en kulturinstitution. Vi er en attraktion, og vi vil gerne vide lidt mere om, hvad myndigheder mener, og det bruger vi de næste dage på at undersøge.

Annonce

Flere danskere

Sikkert er det dog, at det traditionelle motorcykeltræf, med gratis adgang for motorcyklister, er flyttet til den 19. september. Det tiltrækker op mod 5000 til slottet og finder normalt sted på åbningsdagen.

Uanset hvad, så ser den midtfynske attraktion ind i en noget atypisk sæson.

- 30 procent af vores gæster kommer fra udlandet, og dem har vi faktisk allerede afskrevet. Måske er vi heldige, at der kan komme nogen til efteråret, men vi arbejder med to scenarier, forklarer direktøren.

- Vi tror faktisk, at en del af det gæsteantal kan opvejes af, at danskerne bliver hjemme og holder ferie i Danmark. De vil stadig gerne ud i luften, og vores styrke er, at vi har 20 hektar have. Så vi er ikke en attraktion, hvor man er tæt, og det er vores fordel. Vi tror på, at vi får flere danske gæster, når og hvis det her bliver normaliseret, påpeger Henrik Neelmeyer.

For det andet kan sæsonen forlænges.

- Det er den anden knap, vi kan trykke på. Vi plejer at lukke ned efter efterårsferien, og så har vi julemarkedet og lysfestivalen. Men vi har muligheden for at forlænge festivalen frem til jul.

Annonce

Festival aflyst

Den 29.-31. maj skulle Egeskov for femte gang danne rammen om Heartland Festival. Men den bliver som så mange andre festivaler ikke til noget i år.

På Heartland Festivalens hjemmeside oplyses det, at den vender tilbage i 2021.

- Heartland Festival har en kæmpe pr-værdi for Egeskov, og den går nu af fløjten. Selvfølgelig er der også noget økonomi i det, men der sidder hele Heartland-sekretariatet og regner på, hvad det får af konsekvenser, siger Henrik Neelmeyer.

- Lige nu er alting nyt og uvist, men vi bliver meget, meget klogere lige efter påsken. Vi åbner så hurtigt vi kan, velvidende at vi har et ansvar for vores gæster og publikum. Det er dem, vi lever af, siger Henrik Neelmeyer.

Også Egeskov Slotsløb, som normalt finder sted i åbningsweekenden, flyttes. Det afvikles i år for 10. gang, og det bliver søndag den 20. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce