Annonce
Erhverv

Egeskov er cool: Heartland-festival får hæder alle steder fra

Peter Zinck, formand for Tietgen, de to prismodtagere Henrik Neelmeyer og Jonathan Bornemann samt Jørgen Dirksen, formand i Fynsk Erhverv. De to prismodtagere blev hyldet på Fynsk ErhvervsTopmøde på Tøystrup Gods, hvor godt 120 erhvervsledere var samlet. Foto: Robert Wengler

Årets Tietgenpris gik torsdag aften til direktøren for Egeskov Slot, Henrik Neelmeyer. Dermed har slottet og dets Heartland-festival fået tre priser i år. House of Code-direktør fik prisen til unge erhvervsledere.

Fyn har kastet sin kærlighed over en af øens meget omtalte nyskabelser, Heartland-festivalen på Egeskov Slot. Torsdag aften fik slottet og festivalen sin tredje store pris.

Denne gang var det Egeskov Slots direktør, Henrik Neelmeyer, der blev æret. Det skete da Fynsk Erhverv tildelte ham Tietgenprisen ved et arrangement på kursusstedet Tøystrup Gods ved Ringe.

Direktøren, der kom fra København til det midtfynske slot i 2011, blev rost for at have vist strategiske og forretningsmæssige evner til at udvikle Egeskov Slot, der blandt andet har haft en klar stigning i besøgstallet siden hans ansættelse. I sin tale ved prisuddelingen sagde Tietgens bestyrelsesformand, Peter Zinck, at Henrik Neelmeyer har bidraget med nyskabelser som et af Danmarks største julemarkeder, Classic Days for veteranbiler, lysfesten Luminis og ikke mindst Heartland.

- Du har vist de strategiske og forretningsmæssige evner til at udvikle virksomheden, så I nu med knap 250.000 gæster om året, har klart flere besøgende end nogensinde før. Du har i den sammenhæng vist, at du har evnet både at samarbejde med en aktiv ejerleder med holdninger, et lokalsamfund, politikkerne, jeres mange medarbejdere og branchekolleger. Det kræver rigtig god menneskeforstand, sagde han på vegne af priskomitéen i sin tale.

Peter Zinck noterede også, at Henrik Neelmeyer arbejder uegennyttigt især for at fremme turismen på Fyn og i Faaborg-Midtfyn.

I januar blev Egeskov Slots ejer, grev Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, udnævnt til Årets Fynbo af Fyens Stiftstidende. Og så sent som tirsdag i denne uge modtog Heartland Den Fynske Kulturpris af Kulturregion Fyn. Alle de tre priser har en god tyngde på Fyn.

Egeskov Slot er en af Fyns og Danmarks ældste virksomheder, men torsdag aften var der også hæder til det noget yngre erhvervsliv ved Fynsk Erhvervstopmøde på Tøystrup Gods. Den to år gamle Tietgenprisen Next tilfaldt Jonathan Bornemann Junker fra Silkeborg, der er medejer og direktør i Odense-virksomheden House of Code.

Fynsk Erhvervs formand, Jørgen Dirksen, afgående direktør for Rynkeby Foods, begrundede valget med House of Codes hurtige vækst samt prismodtagerens store engagement i iværksætteri, herunder som formand for Fynsk Erhvervs Next Generation bestyrelse.

- Du har et stort ansvar for og andel i den succes, som I allerede har skabt. Du har talent indenfor strategisk ledelse, forretningsudvikling og som digitaliseringsekspert. Og du har gode erfaringer indenfor bl.a. salg og personaleledelse med dig fra din fortid som salgschef i IKEA. Og så har du et stort netværk, sagde Jørgen Dirksen i sin tale.

Tietgenprisen

Henrik Neelmeyer vinder Tietgenprisen 2017, som blev uddelt torsdag aften hos Fynsk Erhverv ved et arrangement på Tøystrup Gods ved Ringe.Tidligere vindere af prisen er:

2016 Esben Østergaard, Universal Robots

2015 Niels Thorborg, 3C Groups

2014 Henrik Damsgaard, Nordea

2013 Clas Nylandsted Andersen

2012 Jørgen Dirksen, Rynkeby Foods

2011 Kristian Madsen, Gartneriet PKM

2010 Mads Pedersen, Gartneriet Alfred Pedersen & Søn

2009 Lars Hedal, Hedal Kruse Brohus

2008 Hans Bøgh-Sørensen, Orifarm

2007 Carl Christian Madsen, Micro-Matic

2006 Preben Thomasen, Rosengårdcentret

2005 Bo Stærmose, Juliana Drivhus

De to prismodtagere Henrik Neelmeyer og Jonathan Bornemann De to prismodtagere blev hyldet på Fynsk ErhvervsTopmøde på Tøystrup Gods, hvor godt 120 erhvervsledere var samlet til netværk, forretningsudvikling og prisuddeling. Foto: Robert Wengler.
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce