Annonce
Debat

Egenrådighed og magtfuldkommenhed dominerer – desværre

Annonce

Læserbrev: 1. december bragte Fyens Stiftstidende et åbent brev til mig fra Knud Larsen. Han havde læst ”På Tinge” 28. november, hvor jeg advarer mod den kurs, regeringen er inde på. En, hvor egenrådighed og magtfuldkommenhed dominerer, og som jeg bl.a. beskriver, kan ses i den måde, coronasmitten blandt mink er håndteret på.

Knud Larsen spørger, om Venstre mener, det var sundhedsmæssigt forsvarligt at fortsætte minkavl. Lad mig for en god ordens skyld gentage en pointe fra mit første skriv: Venstre prioriterer altid sundheden først. Derfor har vi foreslået et ’second opinion-udvalg’, altså et råd af danske og internationale forskere, der kigger data og andet materiale fra myndighederne igennem, inden der bliver truffet en indgribende beslutning.

Vi kæmper også hver dag for, at regeringen begynder at inddrage folkestyret. Vi ville, havde vi stået i samme situation, have indkaldt både sundhedsmyndigheder, partier og minkavlere, inden der blev truffet en så afgørende beslutning.

I det hele taget havde vi lyttet til andre. Og ikke truffet beslutningen i et lukket rum og trumfet den igennem udenom sagligheden og det demokratiske samarbejde, der plejer at kendetegne Danmark.

Det har været et forhastet forløb, hvor politiske mavefornemmelser har fyldt for meget. Det har kostet Danmark dyrt - ikke kun økonomisk. Et eksempel er minkmassegravene, hvor man ikke fik lavet risikovurderinger af miljøeffekten.

Så mener Venstre, det var sundhedsmæssigt forsvarligt at fortsætte minkavl? Ærligt talt, så aner vi det ikke. Det gjorde regeringen heller ikke. Vi har ikke fået præsenteret den viden, regeringen har, og vi blev ikke inddraget. Men alle ved nu, at måden erhvervet blev lukket på i hvert fald ikke var forsvarligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce