Annonce
Nordfyn

Egen honning fra baghaven? Nordfyns Biavlerforening starter nyt begynderkursus

Nordfyns Biavlerforening er en lokalforening under Danmarks Biavlerforening og er med sine cirka 180 medlemmer en af landets største lokalforeninger. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Nordfyns Biavlerforening har i de senere år oplevet en større tilgang af yngre familier, hvor hele familien er sammen om biavlen. Og nu åbnes der op for endnu flere, når foreningen starter begynderkursus efter påsken.

Nordfyn: Drømmer du om at smøre egen honning på brødet eller er du fascineret af biernes forunderlige verden, så er der snart mulighed for at komme på kursus i biavl.

Nordfyns Biavlerforening afholder nemlig som vanligt et begynderkursus, hvor man lærer at passe bier og slynge honning. Desuden får man vejledning og hjælp til at anskaffe materiel og bifamilier, og så er man klar til at gå i gang som biavler.

Kursusstart i år er mandag den 12. april, og hele forløbet strækker sig over fem teoriaftener og et par gange i en bigård. Første teoriaften vil finde sted fysisk der, hvor foreningen opbevarer sit materiel, så deltagerne kan se biavlsudstyret an, inden den teoretiske viden bliver formidlet. Resten af teoriaftenerne vil sandsynligvis blive afholdt online. Ud over kurset tilbyder foreningen nybegynderne at få hjælp af en mentor i skikkelse af en erfaren biavler i løbet af sommeren.

Annonce

Biavl er for alle

Og biavl er ikke kun forbeholdt én gruppe, men er noget for både unge og gamle, mænd og kvinder, børn og voksne, oplyser formand for Nordfyns Biavlerforening, Helle Sehested.

- Vi har i de senere år oplevet en større tilgang af yngre familier, hvor hele familien er sammen om biavlen. Det kan være, at man drømmer om i højere grad at blive selvforsynende, også med honning. Mange har også fokus på vigtigheden af biernes bestøvning. Hvis der ikke er bier og andre insekter nok, bliver udbyttet af for eksempel ens æbletræer mindre. Andre igen synes bare, det er spændende at følge biernes liv i et bistade i haven.

Interesserede kan læse mere om begynderkurset på foreningens hjemmeside www.nordfynbiavl.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brud på regler: Orifarm beklager støtte til Troels Lund men vil ikke fortælle, om andre politikere har fået penge

Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Annonce