Annonce
Nordfyn

Egehøj Champignon lukker: Nordfyn mister 50 arbejdspladser

Direktør for Egehøj Champignon Kent Stenvang har valgt at lukke virksomheden. Arkivfoto.

50 arbejdspladser forsvinder fra Nordfyn, når Egehøj Champignon i Veflinge lukker og fyrer alle medarbejdere. Skimmelsvamp har angrebet virksomhedens produktion.

Annonce

Veflinge: Det er slut med at dyrke champignoner i Veflinge. Egehøj Champignon har onsdag meldt ud, at produktionen lukker ned, fordi en skimmelsvamp har angrebet virksomhedens kompost, der bruges i produktionen.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Stemningen er meget trist. Mange dygtige folk mister nu deres arbejde. Det er ærgerligt, at så mange arbejdspladser forsvinder, og produktionen af champignoner i Danmark falder meget markant. Det bliver ikke nemt for alle at få et nyt job i lokalområdet, hvor mange andre ufaglærte også står uden arbejde, siger Irene Christensen, faglig sekretær hos 3F Nordhøjfyn.

Annonce

Slut efter 50 år

Der er blevet produceret champignoner hos Egehøj Champignon i Veflinge på Nordfyn i mere end 50 år. Men nu er det altså slut.

Skimmelsvampen er ifølge virksomheden umulig at fjerne, og derfor har man valgt at lukke.

”Alternative muligheder for at få leveret kompost er undersøgt, men disse er enten økonomisk eller praktisk umulige at gennemføre. Derfor er det besluttet at ophøre med produktion af champignon, hvilket medfører, at samtlige medarbejdere relateret hertil skal afskediges,” skriver Egehøj Champignon i en redegørelse til arbejdsmarkedsrådet på Fyn.

Fyens Stiftstidende har foreløbig ikke kunne få en kommentar fra direktør Kent Stenvang.

Vi opdaterer løbende her på Fyens.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce