Annonce
Faaborg-Midtfyn

Eftertankens dag i Herringe Kirke: Musikandagt med organist Kirsten Retoft

Organist ved Ringe Kirke Kirsten Retoft sidder ved orglet, når Herring Kirke inviterer til musikandagt med fokus på eftertanken og musikken. PR-foto

Herringe: Fredag 17. maj er bededag, og et tidspunkt, hvor man traditionelt afvikler konfirmationer eller har travlt i haven. Det skal dog ikke forhindre, at man i Herringe Kirke holder fast ved, at det også er en eftertankens dag. Det markerer man med en musikandagt kl. 18 i kirken - og med deltagelse af organist Kirsten Retoft.

Programmet er lagt som en meditativ musikandagt, hvor man får lejlighed til at høre lidt længere orgelstykker, end man hører til gudstjenesterne. Og der bliver både ny og gammel musik. Til gudstjenesten læses også nogle af de få, men kyndige, udsagn der findes om at bede i de bibelske skrifter.

Kirsten Retoft er organist i Ringe Kirke, leder af indtil flere kor, og dertil kunstnerisk leder af den fynske sangskole. Herringe Kirkes orgel er fra 2001, bygget af Andersen og Bruhn og er et meget fint og velklingende instrument for så lille en kirke. Alle er velkomne til musikandagten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce