Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efterspurgt kammerensemble giver koncert i Helios i Faaborg

Den Danske Strygekvartet består af Rune Tonsgaard Sørensen, violin, Frederik Øland, violin, Asbjørn Nørgaard, bratsch og Frederik Schøyen Sjölin, cello. PR foto

Faaborg: Den danske strygekvartet giver søndag 15. september kl. 19.30 koncert i Helios Film- & Kulturhus.

Denne aften i Helios er der lagt op til en helt særlig koncert. Programmet ser sådan ud: Henry Purcell, Chaconne i g-mol. J. S. Bach, uddrag fra "Kunst der Fuge", Contrapunctus 14. Anton Webern, Strygekvartet. J.S. Bach, koral: "Wenn wir in höchsten Nöten sein". Pause. Folkemusik arrangeret af Den Danske Strygekvartet.

Den Danske Strygekvartet er et af verdens mest efterspurgte kammerensembler, så i Faaborg Musikforening er der naturligvis stor glæde over, at man endnu engang kan byde dem velkommen til Faaborg. Kvartetten blev dannet i 2002. Priser og udmærkelser har siden da nærmest regnet ned over de fire musikere. I 2012 kårede New York Times dem til at være et af årets absolutte højdepunkter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce