Annonce
Indland

Efterskoler i krise: Syv skoler lukket på et år

©PHOTOPQR/LE REPUBLICAIN LORRAIN/M. GOLINI TALANGE LE 06/10/04 Violence scolaire dans les colleges et lycees

For første gang siden 1970 er der nedgang i elevtallet på landets efterskoler.

Det skriver Fyens Stiftstidende tirsdag.

Det betyder, at efterskoler over hele landet er begyndt at lukke, og i weekenden var det Sydvestfyns Efterskole i Glamsbjerg, der måtte dreje nøglen om.

- Det er helt usædvanligt, må jeg sige. Siden 1990 er der lukket 15 efterskoler i alt, og nu står vi pludselig med, at syv er lukket i år, siger Sophus Bang Nielsen, der er sekretariatsleder i Efterskoleforeningen.

Annonce

Elevtal presser skolerne

Det faldende elevtal presser efterskolerne, der ikke længere bare kan læne sig tilbage og vente på, at klasserne bliver fyldt.

- Nogle skoler er ikke aktive nok. De skal være om sig, for eleverne kommer ikke af sig selv længere, som de gjorde tidligere. De skal spørge sig selv, hvad de så kan gøre for at få elever, siger Sophus Bang Nielsen.

Han opfordrer efterskolerne på Fyn til at kigge imod hovedstadområdet, hvor der er muligheder for at få fat i flere elever.

Læs mere i Fyens Stiftstidende tirsdag

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce