Annonce
Læserbrev

Efterskoler. Det er forældrene, der bortvises

Læserbrev: Så sker det igen. Sidst var det elever fra Bernstoffsminde Efterskole, der blev bortvist efter indtagelse af alkohol, hvilket var forbudt ifølge skolens regelsæt. Nu er det elever fra Oure Efterskole, som bortvises efter omfattende hærværk, begået i forbindelse med sidste skoledag. De er bortvist, men har, heldigt for dem, så vidt jeg er oplyst, fået lov til at gå til eksamen.

Selvfølgelig er der forældre, som står frem og kritiserer skolens beslutning om bortvisningen, som de finder dybt uretfærdig, da det lige rammer deres børn. Det er jo forståeligt, fordi den manglende opdragelse af børnene og den manglende forståelse for, hvad der er acceptabelt eller overskrider almindelige grænser for god opførsel, alene falder tilbage på forældrene. Det er forældrene, der i virkeligheden "bortvises", fordi de ikke har lært børnene god, almindelig opførsel og respekt for andre mennesker.

Egoismen råder desværre i dette dejlige land.

Måske har de sendt deres vidunderlige børn på efterskole, for at de kunne opdrages bedre, end de selv har formået, men det projekt er altså heller ikke lykkedes.

Jeg har stor respekt for Oure Efterskoles reglement og skolens konsekvente behandling af elever, der groft overskrider dels skolens reglement og dels kravet til børnene om efter et ophold på skolen at have lært, hvordan man begår sig i samfundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Annonce