Annonce
Læserbrev

Efterskoler. Det er forældrene, der bortvises

Læserbrev: Så sker det igen. Sidst var det elever fra Bernstoffsminde Efterskole, der blev bortvist efter indtagelse af alkohol, hvilket var forbudt ifølge skolens regelsæt. Nu er det elever fra Oure Efterskole, som bortvises efter omfattende hærværk, begået i forbindelse med sidste skoledag. De er bortvist, men har, heldigt for dem, så vidt jeg er oplyst, fået lov til at gå til eksamen.

Selvfølgelig er der forældre, som står frem og kritiserer skolens beslutning om bortvisningen, som de finder dybt uretfærdig, da det lige rammer deres børn. Det er jo forståeligt, fordi den manglende opdragelse af børnene og den manglende forståelse for, hvad der er acceptabelt eller overskrider almindelige grænser for god opførsel, alene falder tilbage på forældrene. Det er forældrene, der i virkeligheden "bortvises", fordi de ikke har lært børnene god, almindelig opførsel og respekt for andre mennesker.

Egoismen råder desværre i dette dejlige land.

Måske har de sendt deres vidunderlige børn på efterskole, for at de kunne opdrages bedre, end de selv har formået, men det projekt er altså heller ikke lykkedes.

Jeg har stor respekt for Oure Efterskoles reglement og skolens konsekvente behandling af elever, der groft overskrider dels skolens reglement og dels kravet til børnene om efter et ophold på skolen at have lært, hvordan man begår sig i samfundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce