Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efterskolen i Korinth førte Martin ud i den store verden

17-årige Martin Elbæk har haft enorm gavn af sit ophold på Korinth Efterskole. Privatfoto
Efter 10 måneder på Korinth Efterskole rejste 17-årige Martin Elbæk til Bosnien-Hercegovina for at lave spejderarbejde.

Korinth: 10 måneder på Korinth Efterskole har ført meget mere med sig for 17-årige Martin Elbæk fra Bredsten ved Vejle.

Han rejste bagefter til Bosnien-Hercegovina, hvor han lavede spejderarbejde og deltog i et kursus i projektledelse. Og opholdet i Korinth har forberedt ham og givet ham sociale evner, som alt sammen har hjulpet ham på vejen mod Balkan-halvøen og mødet med 35 fremmede spejdere.

- 10 måneder på en efterskole giver én nogle unikke værktøjer, og dét at 70 procent af eleverne på Korinth Efterskole også er spejdere, finpudser dine kommunikative evner og udvider virkelig din horisont, fortæller Martin Elbæk.

Tiden i Korinth har givet ham en masse med i bagagen.

- Inspirationen til at planlægge aktiviteter og gøre en forskel kommer også af, at jeg i forlængelse af Korinth Efterskole er med til at lave Camp Korinth, en sommerlejr, der er målrettet unge, som gerne vil lære andre unge at kende, nævner Martin.

Selv om målet med turen til Bosnien-Hercegovina blandt andet er, at danske spejdere skal gøre en forskel, er det lige så vigtigt, at udviklingen går begge veje, understreger Martin.

- Det er ikke bare, fordi vi skal derned og lære dem, hvordan man gør, fordi vi er bedre spejdere, for det er vi ikke. Nej, det går begge veje. Vi skal give noget fra os, og vi skal lære noget fra dem, fastslår han.

- Fællesskaber, at høre til, at have et ståsted. Det er noget, som mennesket altid har opsøgt, og i en tid hvor der er fokus på ensomhed, opdager man, at socialt samvær er et nøgleord. To fællesskaber, der minder én om, at hjem er dér, hvor hjertet er, er efterskoler og spejdergrupper, siger Martin.

Annonce
Martin Elbæk oplevede et fantastisk fællesskab mellem danskere og bosniere, da han efter tiden i Korinth rejste til Bosnien-Hercegovina for at lave spejderarbejde. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce