Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efterskolelærer på Fyn: Havde forhold til 15-årig elev i mere end et år

En 48-årig efterskolelærer fra Horsens har ved Retten i Svendborg fået en betinget fængselsstraf for igennem godt et år at have haft et forhold til en 15-årig efterskoleelev. Arkivfoto

Retten i Svendborg har frakendt mand fra Horsens retten til at beskæftige sig med børn og unge i to år.

Horsens/Svendborg: En 48-årig mand fra Horsens har ved Retten i Svendborg fået en dom på 60 dages fængsel for at have haft et forhold til en pige på 15 år.

Dommen blev gjort betinget med en prøvetid på to år. Det betyder, at den 48-årige slipper for at komme i fængsel, hvis han undlader at begå tilsvarende lovovertrædelser i de kommende to år.

Manden, der var ansat som lærer og sports-træner på en efterskole på Fyn, indledte ifølge dommen et forhold til pigen, som var elev på efterskolen, i december 2015.

Annonce

Ifølge anklageskriftet har den 48-årige over en periode på 13 måneder fra december 2015 til januar 2017 gentagne gange befølt den 15-årige pige på brysterne, kysset hende på munden og indført en eller flere fingre i hendes skede.

Der er ifølge dommen tale om en overtrædelse af straffelovens paragraf 224, der handler om voksne, der har anden kønslig omgang end samleje med en person under 18 år, som vedkommende for eksempel er lærer for.

Ud over den betingede fængselsstraf besluttede dommeren ved Retten i Svendborg også, at den 48-årige i de kommende to år ikke må beskæftige sig med børn og unge under 18 år. Det gælder både i erhvervsmæssig sammenhæng og i forbindelse med fritidsaktiviteter.

Han skal også betale sagens omkostninger, oplyser Retten i Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce