Annonce
Sydfyn

Efterskoleelever strejker efter pressemøde: - Vi føler os oversete

Alexander Egsvang er en af de elever, der i dag strejker fra efterskoleundervisningen. Privatfoto
Flere af landets efterskoleelever strejker torsdag - også i Svendborg Kommune. Alexander Egsvang er elev på Vejstrup Efterskole, og han er en af de elever, der boykotter onlineundervisningen. Ifølge ham er det urimeligt, at nogle af landets efterskoler får lov til at åbne 1. marts, når andre ikke gør, og derfor håber han, at strejken kan sætte skub i politikerne.

Vejstrup: Flere måneder med onlineundervisning er ved at blive for meget for landets efterskoleelever. Især efter onsdagens udmelding fra regeringen om, at udvalgte efterskoler i Nord- og Vestjylland kan åbne 1. marts.

Den udmelding har fået flere efterskoleelever op af stolene. De finder sig ikke i, at nogle efterskoleelever kan komme tilbage, når andre ikke kan. Derfor strejker flere af landets efterskoleelever torsdag.

Alexander Egsvang er elev på Vejstrup Efterskole, og han er en af de elever, der har fået nok.

- Jeg håber, at vi kan få en reaktion fra politikerne. Jeg ved ikke, om de kommer til at ændre mening, det tror jeg ikke, de gør, men vi føler os oversete og vi vil høres, siger han om beslutningen om at boykotte dagens onlineundervisning.

Annonce

Føler sig overset

Alexander Egsvang forklarer, at eleverne savner hinanden og skolen, og at de derfor mener, at politikerne på Christiansborg skal gentænke genåbningen.

- Vi savner hinanden og vil gerne se hinanden noget mere, og der er ikke mange af os, der har motivation til onlineundervisning. Det er federe at sidde i klasselokalet og have undervisning der end at sidde alene og kigge i en skærm, fastslår han.


Lige nu der føler vi egentlig, at nogle uger kan virke som lang tid, når vi har siddet hjemme så længe

Alexander Egsvang, elev på Vejstrup Efterskole


Meget tyder på, at I kan komme tilbage til skolen om få uger. Virker det ikke skørt at strejke nu?

- Lige nu der føler vi egentlig, at nogle uger kan virke som lang tid, når vi har siddet hjemme så længe. Selvfølgelig er de i gang med at se på at åbne op, men det virker også lidt mærkeligt, at de kun åbner nogle efterskoler. Vi føler os oversete.

Annonce

Forstander støtter ikke strejken

Forstanderen på Vejstrup Efterskole, Michael Bjørn, meddeler, at han ikke støtter elevernes strejke, men han forstår samtidig godt, at de er frustrerede.

- Jeg synes, at det er en rigtig ærgerlig beslutning, regeringen har taget om genåbning af nogle efterskoler, så jeg kan godt forstå elevernes reaktion, lyder det fra forstanderen, der desuden pointerer, at det ikke giver mening, at efterskolerne skal indgå i en kommunal og regional genåbning.

- Jeg er med på, at vi skal tage den her udfordring alvorligt, og det gør vi også, men jeg mener ikke, at efterskolerne kan falde ind under det segment, som er kommunalt, for vores elever kommer fra hele landet, og det gør de også i det nord- og vestjyske.

Michael Bjørn, forstander på Vejstrup Efterskole, forstår godt elevernes reaktion på regeringens udmelding om, at nogle efterskoler må åbne i Nord- og Vestjylland. Foto: Katrine Becher Damkjær

Nok er han i princippet imod strejken, men han mener alligevel, at elevernes opgør er udtryk for den modenhed, som efterskolen prøver at give dem.

- Vi vil gerne danne vores elever til aktive medborgere, og de går jo ind og markerer og tager et standpunkt. Jeg kan godt forstå deres reaktion, siger Michael Bjørn.

Annonce

Enkelte elever møder op til undervisning

Selvom nogle af Vejstrup Efterskoles elever passer deres skolegang torsdag, så har de fleste af eleverne valgt at tage del i strejken, forklarer Alexander Egsvang.

- Der er nogle få, der møder op til timerne, og det skrev vores forstander også til os, at vi kunne, fortæller efterskoleeleven.

Forstander Michael Bjørn pointerer også, at det er efterskolens pligt at tilbyde eleverne undervisning.

- Som skole er vi jo forpligtet på at tilbyde undervisning, og der er da også nogle elever, der dukker op, men der er mange, der ikke er med i dag, melder han.

For Alexander Egsvangs vedkommende står dagen altså på alt andet end undervisning.

- Vi mødes lidt nogle stykker og snakker og skriver ud på Facebook og andre steder for at blive hørt mere, men vi møder ikke op til onlineundervisning i dag, fastslår han.

Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Annonce