Annonce
Nyborg

Efterskole sender 28.845 kroner til flygtninge

På torsdag får Dansk Flygtningehjælp overrakt en check på 28.845 kroner her på Efterskolen ved Nyborg. Arkivfoto
Billetindtægterne fra musical om flygtninge sikrer 130 familier på flugt fra krig midlertidigt tag over hovedet.

NYBORG: 130 familier på flugt fra krig kan nu takke Efterskolen ved Nyborg for, at de får et midlertidigt tag over hovedet.

Skolen har valgt at donere alle indtægterne fra en musicalforestilling om flygtninge til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling den 3. november.

Og allerede på torsdag vil Dansk Flygtningehjælps Hans Schrøder-Hansen få overrakt en check på ikke mindre end 28.845 kroner.

- Det er helt fantastisk, at skolen har valgt at donere så mange penge til indsamlingen. For 218 kroner kan Dansk Flygtningehjælp give en familie på flugt et midlertidigt hjem, så det er omkring 130 familier, der kan få et hjem takket være denne flotte donation, siger han.

Samtlige 170 elever havde en rolle i Efterskolen ved Nyborgs musical, der var inspireret af flygtningeproblematikken gennem flere årtier.

Der var fuldt hus til to dages forestillinger. Og altså en stor check til Dansk Flygtningehjælp og familierne på flugt.

- Vores elever er meget bevidste og bekymrede over flygtningesituationen, og de ønskede, at pengene skulle gå til Dansk Flygtningehjælp. Vi har i øvrigt elever fra Chile på skolen, som naturligt var meget interesserede i og overraskede over de mange chilenske flygtninge, som blev godt modtaget her i 1970´erne. Og vi er glade for, at det er blevet til en pænt stor sum, som verdens flygtninge nu får gavn af, siger forstander på Efterskolen ved Nyborg, Keld Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce