Annonce
forside

Efterskole kendte ikke til vold

Forstander Jan Fredsted, Svendborg Medie- og Sportsefterskole, var ikke involveret i voldssagen, som var for retten forleden. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Rantzausminde Efterskole, der senere ændrede profil og navn til Svendborg Medie- og Sportsefterskole, kendte ikke til de tre voldsepisoder mellem to elever sidste sommer, der blev behandlet i retten forleden.

Annonce

Svendborg: Ledelsen på det, der indtil sidste sommer hed Rantzausminde Efterskole, og nu hedder Svendborg Medie- og Sportsefterskole, havde ikke kendskab til, at en elev udsatte en pige for vold ved tre episoder lige op til skoleafslutningen sidste år. En sag, der medførte, at den 17-årige dreng blev idømt fem måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste ved en retssag forleden.

Skolens forstander Jan Fredsted fortæller, at de involverede elever derfor heller ikke blev smidt hjem fra skolen på grund af voldsepisoderne.

- De blev derimod sendt hjem, fordi de forbrød sig mod skolens alkoholregler. Der var en flok på 14-15 elever, der få dage før skolefslutningen holdt fest med alkohol i Christiansminde, og dagen efter sendte vi dem alle hjem. Først bagefter hørte vi om sagen fra pigens mor, som vi rådede til at få datteren undersøgt af en læge og eventuelt gå videre til politiet, hvis der var grundlag for det.

- Det er ikke noget, vi har været involveret i. Vi har ikke været vidende om vold, og den sag har været helt ude af vores hænder. Vi har heller ikke været indkaldt som vidner i sagen, understreger han.

- Derfor er det ærgerligt, at når man nu googler Svendborg Medie- og Sportsefterskole fremover, så popper der sådan en sag op. Vi har jo netop ændret skolens profil for også at sende et signal om, at vi lægger afstand til den tidligere Rantzausminde Efterskole.

Jan Fredsted er godt klar over, at det fysisk er den samme skole i Gl. Hestehauge, vi taler om.

- Men vores profil er efterfølgende helt ændret, så sammenligningen med den gamle og den nye skole er ærgerlig, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce