Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efterskole har sendt gamle møbler til Afrika: Nu tælles dagene til genåbning

- Hvis to veninder vil mødes i et sommerhus, er det okay, siger forstander Thomas Danielsen om de hjemsendte elever på Ringe Efterskole. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Elever og lærere på Ringe Efterskole går rundt og venter på, hvornår skolen kan genåbne. 15. marts, forventer forstanderen. Nedlukningen er blevet brugt på at renovere, mens en bunke gamle møbler er sendt til Somalia.

Ringe: Mandag 1. marts genåbnede efterskolerne i Nord- og Vestjylland samt på Bornholm, men efterskolerne i Faaborg-Midtfyn må vente lidt endnu.

I bedste fald kan eleverne snart nøjes med to hænder, når de skal tælle ned til genåbningen.

I hvert fald forventer forstander på Ringe Efterskole, Thomas Danielsen, at skolen må byde eleverne tilbage 15. marts.

Annonce

- Eleverne glæder sig helt vildt til at komme tilbage, og forældrene glæder sig til, at de unge mennesker får lov at komme tilbage, fortæller forstanderen og tilføjer:

- Både elever og medarbejdere gør sig umage for at holde humøret oppe. Det ville være dejligt at få en startdato, så vi kan se enden på det. Det her limbo slider på alle.

Efterskolen har både haft online sang, yoga og en bagedyst ved siden af det boglige, men alligevel er der en vis mæthed i forhold til, at alt foregår online.

- Sidste forår var det på en måde nyt og spændende, men det er det ikke nu. Vi har indlagt et par overraskelser, så der sker lidt andet, siger Thomas Danielsen.

Møbler til Afrika

I uge tre begyndte Ringe Efterskole at male og renovere, ligesom der blev bestilt nye borde og stole til klasselokalerne.

- Det var ikke, fordi de gamle fejlede noget. Dem kunne man ikke slide op. Men de var ikke tidssvarende. Man kunne ikke højdeindstille dem, forklarer forstanderen.

Én af lærernes svigerfar arbejder med at sende ting til Afrika. Derfor blev de gamle borde og stole pakket i en container med kurs mod Somalia, hvor en heldig skole kan se frem til at opgradere møblementet. Ifølge Thomas Danielsen sidder flere somaliske skoleelever på olietønder.

- Det er en god idé, og det er fedt at kunne hjælpe i stedet for, at det skulle smides i containeren på genbrugsstationen, siger han.

I alt blev 40 borde og 117 stole sendt til Somalia.

Ringe Efterskole har givet både spisesal, foredragssal og indgangspartiet en kærlig hånd.

Sådan så det ud i maj 2020, da sidste års hold kom tilbage efter ni ugers hjemsendelse. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Desuden har skolen været i gang med at kigge på vedtægter og værdigrundlag, mens det også er blevet diskuteret, hvordan skolen kan udvikle sig på det pædagogiske område.

Samtidig er der fuld gang i optagelsen af nye elever til de kommende år.

- Vi har faktisk et fuldt hold til næste år, og vi har allerede over 100 til om to år, så der er heller ikke mange pladser tilbage. Det er dejligt, fortæller Thomas Danielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce